Kirli bomba ve nükleer saldırı mesajı

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri, radyoaktif maddelerin vücuttan atılmasını sağlamayı hedefleyen HOPO 14-1 adlı ilacın, insanlar üzerinde denenmeye başladığını duyurdu.

Kirli bomba ve nükleer saldırı mesajı

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yapılan açıklamaya göre, “Radyoaktif maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya yönelik deneysel bir ilacın ilk insan klinik denemesi başladı.

Deneme, sağlıklı yetişkinlerde HOPO 14-1 araştırma ilacının artan dozlarının güvenliğini, tolere edilebilirliğini ve vücutta işlenmesini test ediyor.”

KİRLİ BOMBA VE NÜKLEER SALDIRI MESAJI

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri, söz konusu radyoaktif maddelerin, kirli bomba, nükleer santral kazası ve nükleer silahlarla yapılan saldırılar sonucu insan vücuduna girebileceğini söyledi.

“Radyoaktif elementler yara almış cilt tarafından emildiğinde, solunduğunda ve yutulduğunda vücuda giriş yapar. Bu durum bir nükleer santral kazası, 'kirli bomba' nükleer silahın patlaması sonucunda meydana gelebilir.

Radyoaktif elementler DNA'ya, dokulara ve organlara zarar verebilecek iyonlaştırıcı radyasyon yayarlar. Bu hasar riskini azaltmanın bir yöntemi, kontaminasyon meydana geldikten sonra radyoaktif elementleri mümkün olan en kısa zamanda vücuttan uzaklaştırmaktır.”

KİRLİ BOMBA NEDİR?

Kirli bomba, geleneksel patlayıcıların radyoaktif madde içeren hallerine verilen isimdir. Söz konusu bombalar infilak ettiğinde, uranyum gibi radyoaktif maddelerin yayılmasına sebep oluyor.