DxOMark’ın CEO’su Açıklama Yaptı! Akıllı Telefon Üreticilerine Sitem Etti!

DxOMark'ın CEO'su, telefon üreticilerinin artık ürünlerini teste göndermediğini, hatta kendilerini rakiplerine tercih etmeyi tercih ettiğini iddia ediyor....

DxOMark’ın CEO’su Açıklama Yaptı! Akıllı Telefon Üreticilerine Sitem Etti!
DxOMark'ın CEO'su, telefon üreticilerinin artık ürünlerini teste göndermediğini, hatta kendilerini rakiplerine tercih etmeyi tercih ettiğini iddia ediyor. DxOMark sayesinde akıllı telefon sektöründe mobilitenin en yüksek olduğu son dönemde hangi cihazın iyi performans gösterdiği ve rakiplerine göre hangi güçlü ve zayıf yönleri olduğu gibi önemli gerçekleri hızlı bir şekilde öğrenebiliyoruz. Ancak platformun CEO'su, akıllı telefon üreticilerinin artık kendi ürünlerine çok fazla stok koymadığını ve artık test için akıllı telefon bile göndermediğini iddia ediyor.

Markalar Tarafından Test Cihazları Gönderilmiyor

Akıllı telefonları, lensleri ve kameraları objektif olarak değerlendirmek için tarafsız bir platform olarak kurulan DxOMark, son zamanlarda her yerde mevcut olma özelliğini kaybetmiş görünüyor. Platformun CEO'su Frederik Guichard geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Frederik Guichard'a göre, üreticiler eskiden DxOMark'a çok önem veriyorlardı ve ürünlerinin performansını vurgulamak için sıklıkla kendi istatistiklerini kullanıyorlardı, ancak bu uygulama o zamandan beri ortadan kalktı. Guichard, son zamanlarda akıllı telefon üreticilerinin kendilerine test cihazları teslim etmeyi bile bıraktığını iddia ediyor. CEO, işletmelerin ürünlerinin DxOMark sıralamasında iyi performans göstereceğini düşünmediği için durumun böyle olduğunu belirtti. Doğal olarak, Xiaomi 12S Ultra gibi premium varyantlar da var. Hatırlayacağınız üzere şirketin CEO'su Lei Jun daha önce cihazın bu tür platformlarda test edilmeyeceğini belirtmişti. Öte yandan, DxOMark kendine değer verdi ve amiral gemisi için para ödedi. Toplamda 138 puan almasına rağmen, ürün 2016'da tanıtılan 143 puanlık Xiaomi 11 Ultra'nın gerisinde kaldı. DxOMark, kameraları, lensleri ve cep telefonlarını değerlendiren tarafsız bir şirkettir. DxOMark, kamera performansı gibi kullanıcıların en çok ilgilendiği akıllı telefon özellikleri için fotoğraflar, videolar ve genel bir not sağlar. DxOMark puanları markalar için önemliydi ve kameralarının mükemmelliğini övmek için kullanılıyordu. Peki markalar neden artık DxOMark'a test cihazı göndermiyor? Şirketin CEO'su Frederik Guichard bu konuya açıklık getirdi.

Frederik Guichard Açıklama Yaptı

Frederik Guichard, “Üretici, yakın zamanda tanıtılan modelin üst sıralarda olmayacağına inanıyor, bu nedenle telefonlar bize telefonları getirmiyor” dedi. Guichard, Xiaomi ve diğer üreticilerden daha az test cihazı gelmesinin nedeninin herhangi bir çelişkiden ziyade daha az test cihazı geldiğini belirtti. DxOMark'a göre yalnızca en yüksek puanlara sahip akıllı telefonlar, kamera testleri sıralamasında yukarı çıkabilir. Değerlendirme raporlarından elde edilen para da keşfettiğimiz gibi oldukça büyük.