Başta Sahte Gibi Gözüken Ama Aslında Nasa'nın Çektiği Bazı Uzay Fotoğrafları

Günümüz teknolojisinde Uzayda keşfedilmiş o kadar çok galaksi ve yıldızlar var ki onları her birinin görüntüsünü almak, en az Keşfedebilmek kadar...

Başta Sahte Gibi Gözüken Ama Aslında Nasa'nın Çektiği Bazı Uzay Fotoğrafları
Günümüz teknolojisinde Uzayda keşfedilmiş o kadar çok galaksi ve yıldızlar var ki onları her birinin görüntüsünü almak, en az Keşfedebilmek kadar zor oluyor. Ve günümüzde bazı resimlerin Uzay istayonunda çekilmesi bazılarının ise teleskoplarla çekilebilmesi uzayda daha bir çok yerin keşfedilir olduğunu gösterir.

JACK-O’- FENER GÜNEŞİ

NASA 2014 Yılında Cadılar bayramına yakın bir zamanda çekmiş olduğu bir güneş fotoğrafı, güneşte garip bir gülen yüzün bu görüntüsü gerçekten sadece şans eseri yakalayabilmiştir. Güneşi Ekim 2014'ün başlarında görüntüleyen ve onu içi oyulmuş bir Cadılar Bayramı balkabağı gibi yakalayan Solar Dynamics Observatory'den geliyor . SDO, olayları insan gözünden biraz farklı görür. Görüntü, turuncu ışımayı oluşturmak için iki dalga boyunu karıştırır. Yüz özellikleri, daha fazla ışık ve enerjinin aktif bölgeleridir.

UZAY İSTASYONU VE UZAY MEKİĞİ

Bu resmi bir Astronot çekti. Yakından bakarsak, Sol tarafta Uzay Mekiği Endeavour ile Uluslararası Uzay İstasyonunu görebilirsiniz. Peki hem Uzay istasyonu hem de mekik görüntüdeyse fotoğrafı kim çekti? Cevap, Avrupa Uzay Ajansı astronotu Paolo Nespoli'dir . 2011 yılında bir astronot ekibini Dünya'ya geri Dönmek için istasyondan ayrılan bir Grup TMA-20'deydi. Bu, Nespoli'ye bu muhteşem, neredeyse gerçek dışı görüntüyü yakalama Fırsatı verdi.

UZAYDA YALNIZ BİR ASTRONOT

  Bu, 2013 Sandra Bullock ve George Clooney uzay gerilim filmi olan "Gravity"den bir sahne değil. Bu, Nasa astronoto Bruce McCandless’in Uzay Mekiği Challenger'dan ayrıldıktan sonra uzayda Serbestçe dolaşırken çekilmiş bir fotoğrafı. McCandless'ın 1984'teki macerası, İnsanlı Manevra Birimi adı verilen bir nitrojen jetpack ile mümkün oldu. Challenger'dan 320 fit uzakta maksimuma çıktı ve güvenli bir şekilde geri döndü. Gerçekten Yapmış olduğu bu büyüleyici uzay turu Görenleri kendine hayran bıraktı.

İNANILMAZ AURORA (kutup Işıkları)

Kutup Işıkları, Özellikle Norveç gibi İskandinavyanın gece Işıklarının en fenomenidir. Dünya'dan bakıldığında, gece gökyüzünü aydınlatırlar ve büyülü perilerin gerçekten var olduğunu düşünmenize neden olabilirler. 2012 yılında Uluslararası Uzay İstasyonunda bulunan Expedition 32 mürettebatından alınan bu görüntü, bir sanatçının hayal gücünün Sınırı gibi görünüyor, ancak gerçek bir fotoğraf. Merkezdeki ekipman parçası, uzay istasyonuna bağlı mekanik bir koldur. Bu muhteşem ışık gösterileri, ISS'de (Uzay İstasyonunda) astronot olmanın avantajlarından biridir.

DÜNYA’NIN DOĞUŞU

İnsanlığın aya ulaşmayı başardığına inanmayan belirli bir insan alt kümesi her zaman olacaktır. Sizde bu İnsanlar gibi Süphe duyuyorsanız, 1968'deki Apollo 8 görevinin perspektifinden bir Earthrise'ı (Yeryüzünün Doğuşu’nu) gösteren bu görüntünün doğruluğundan şüphe duyacaksınız. Apollo 8, aya yapılan ilk insanlı görevdi. Oradan gelen görüntü, komuta modülü pilotu Jim Lovell'e bu duyguyu paylaşması için ilham verdi : "Geniş yalnızlık hayranlık uyandırıyor. Dünyada neye sahip olduğunuzun farkına varmanızı sağlıyor." Düşüncelerini Bu şekilde ifade etti.