Xiaomi 12T Serisinin Tanıtım Tarihi Açıklandı!

Aylarca süren söylentilerin ardından Xiaomi 12T serisinin çıkış tarihi kamuoyuna açıklandı. Civi 2 modelini sadece saatler önce Çin'deki tüketicilerin...

Xiaomi 12T Serisinin Tanıtım Tarihi Açıklandı!
Aylarca süren söylentilerin ardından Xiaomi 12T serisinin çıkış tarihi kamuoyuna açıklandı. Civi 2 modelini sadece saatler önce Çin'deki tüketicilerin beğenisine sunan Xiaomi, bugün uzun süredir söylentilere ve suçlamalara konu olan 12T serisini piyasaya süreceğini resmen duyurdu.

Xiaomi 12T'nin Çıkış Tarihi Açıklandı

Son zamanlarda, akıllı telefonların Çin'deki 4 Ekim çıkış tarihini gösteren bir tanıtım grafiği yayınlandı. Ancak bu grafiğin işletme tarafından yayınlanmadığını belirtmek önemlidir; daha doğrusu, içeridekiler tarafından çalındı. Xiaomi 12T modeli için 6.67 inçlik OLED ekranın 1.5K çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip olması bekleniyor. Ayrıca 8 GB LPDDR5 RAM ve 128/256 GB depolama alanı satın alınabilecek. Cihaz, 108 Megapiksel Samsung ISOCELL HM6 birincil, 8 Megapiksel Samsung S5K4H7 ultra geniş açı ve 2 Megapiksel makro sensörlü üçlü kamera kurulumuna sahip olacak. Ön tarafta ise 20 Megapiksel sensör bizim için hazır. MediaTek Dimensity 8100 işlemci akıllı telefona güç sağlayacak. Mali-G610 MC6 grafik işlemcisine ek olarak, 5 nm yonga setinde dört adet 2.85 GHz ARM Cortex-A78 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor. Piyasadaki en güçlüler arasında yer alan Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 yongası, Xiaomi 12T Pro'da bulunuyor. 4 nm üretim yöntemi kullanılarak oluşturulan yonga seti, bir adet 3.2 GHz ARM Cortex-X2 (Kryo), üç adet 2.8 GHz ARM Cortex-A710 ve dört adet 2.0 GHz ARM Cortex-A510 çekirdeğine ek olarak bir Adreno grafik birimi içeriyor.

Xiaomi Civi 2 Özellikleri Onaylandı

Yoğun rekabetin yaşandığı akıllı telefon pazarının en önemli katılımcılarından Xiaomi, geçtiğimiz yıl orta sınıf modellerinden Civi'yi tanıttı. İş, cihazla gerçek bir not aldıktan sonra serinin ikinci bölümünün son rötuşlarını yapıyor. 27 Eylül'de Xiaomi Civi 2 tanıtılacak. Firma stokundan etkilenir. Xiaomi, ürünün özelliklerini gösteren tanıtım resimleri yayınladı. Modelin fotoğraflara ek olarak 4.500mAh pil ve 67W hızlı şarja sahip olacağı da doğrulandı. Cihaz, şarj desteği ile 40 dakikada tamamen şarj edilebilir. Civi 2 cihazının kamera özellikleri de Xiaomi tarafından doğrulandı. Paylaşım iddialarına göre el cihazının üçlü arka kamera yapılandırması olacak. Diğer iki kameranın özellikleri bilinmiyor, ancak ana kamera 50 megapiksel Sony IMX766 sensöre sahip. Ancak cihazda çift selfie kamerası var. Bu iki kameranın her biri 32 megapiksele sahip olacak. Yeni Xiaomi modeli ise daha önce alınan bilgilere göre 8 GB ve 12 GB RAM seçeneklerine sahip.