Oppo A77s Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı!

Bu yaz Oppo, yeni A77 modelinin 5G ve 4G çeşitlerini piyasaya sürdü. Yeni A77s özellikleri ve yeni bir görünüm artık mevcut. Geçen yılın Haziran ayında...

Oppo A77s Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı!
Bu yaz Oppo, yeni A77 modelinin 5G ve 4G çeşitlerini piyasaya sürdü. Yeni A77s özellikleri ve yeni bir görünüm artık mevcut. Geçen yılın Haziran ayında Oppo, A77 5G varyantını tanıttı. Bu cihazın 4G ile yeni bir yinelemesi Ağustos ayında piyasaya sürüldü. Serinin bir sonraki modelini gösteren bir poster bugün ortaya çıktı.

Oppo A77'nin Tasarımı ve Özellikleri

Oppo A77'nin tasarımı ve özellikleri kamuoyuna açıklandı. Cihaz, 6nm teknolojisi kullanılarak üretilen Qualcomm'un Snapdragon 680 işlemcisinden güç alıyor. Ek olarak, 128 GB bellek ve 8 GB RAM içerir. Cihazın ön yüzüne baktığımızda bizi 90 Hz ekran yenileme hızına sahip 6.56 inç HD+ çözünürlüklü LCD panel karşılıyor. Damla çentik şeklinde bir kamera kısmı da mevcuttur. AMOLED panelleri temel sınıfta bile görmeye başladığımız 2022 yılı için ürünün maliyetini olabildiğince düşük tutabilmek için HD kalitesinde LCD panelin devreye alındığı bildirildi. Pil, mevcut standart olan 5.000 mAh kapasiteye sahiptir. Birlikte verilen adaptör ile 33W SUPERVOOC'u destekleyen bir cihazı hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. Postere göre Sky Blue ve Starry Black olmak üzere iki renkte sunulacak. Arkada 50 Megapiksel birincil kamera ve 2 Megapiksel derinlik algılama sensörüne sahip bir kamera adası görülüyor. Öne bakan 8 Megapiksel özçekim kamerası, cihazdaki toplam üç kameradan biridir. Cihaz kutusundan çıkarıldığında ColorOS 12.1 zaten cihaza yüklenmiş olacaktır. Ayrıca IP54 toz ve suya dayanıklılık sunar. A77 5G ve 4G çeşitleri, birçok başka tasarım ipucunu paylaşıyor.

Oppo Find X6 Kullanıcılara Neler Sunacak?

Ortaya çıkan bilgilere göre Oppo Find X6 modeli Snapdragon 8+ Gen 1 CPU ile donatılacak. Telefonun arkasında üçlü kamera düzeni ve beklendiği gibi 120 Hz yenileme hızına sahip bir OLED ekran paneli yer alacak. Şu anda 50MP ultra geniş açılı kamera ve 32MP telefoto kameranın 50MP ana kameraya dahil olacağına inanılıyor. Pro modeli için 50MP birincil, 50MP ultra geniş açılı ve 50MP telefoto kameralar bekleniyor. Ancak cihaz Türkiye'de satışa sunulacak mı? En iyi tahminimiz, bu konunun cevabı henüz bilinmese de Oppo Find X6 Serisinin ülkemizde satışa çıkmayacağı yönünde. Ülkemizde bir Xiaomi gerçeği var, Galaxy S22 ve iPhone 14 serisi artık bu pazara hükmediyor olsa da. Dolayısıyla Oppo'nun ülkemizde daha çok giriş, orta ve üst segment modeller sunması daha uygun görünüyor.