Mersinli Hande Düşes Olarak Tarihe Geçti!

Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen ve eğitimini 12 yıl önce Hollanda'nın Rotterdam kentinde tamamlayan Hande Macit, Alman Mecklenburg-Vorpommern Dukalığı'nın...

Mersinli Hande Düşes Olarak Tarihe Geçti!
Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen ve eğitimini 12 yıl önce Hollanda'nın Rotterdam kentinde tamamlayan Hande Macit, Alman Mecklenburg-Vorpommern Dukalığı'nın 31 yaşındaki Veliaht Prensi Georg Alexander ile evlendi ve düşes unvanını aldı. Hande Macit için bu masal gibi günler bir arkadaşının verdiği bir partide rastgele tanıştığı Prens Georg ile nikah masasına oturmasıyla gerçek oldu. Hande, eşiyle ilk tanıştıklarında onun bir prens olduğundan habersiz olduğunu ve onun eğlenmek için yanına geldiğini söyledi. Macit, “Konuşma bitince telefonumu aldı. Bir hafta sonra Almanya'dan Hollanda'ya geldi. İki hafta sonra. İlk tanışmamızdan sonra onun bir prens olduğunu öğrendim” dedi.

Türk Mutfağına Bayılıyor

Eşiyle tanışmadan önce "Türk kültürünü bilmediğini" anlatan prens, yakın zamanda Tarsus'u ziyaret ettiğini ve Türk mutfağına hayran olduğunu da sözlerine ekledi. Çift, şu anda Hollanda'nın Rotterdam kentinde ikamet etmelerine rağmen sonunda Macklenburg'a taşınacak.

108 Yılda Bir İlk

Çiftin 17 Eylül'de gerçekleştirilen dukalık töreni büyük dikkat çekti. Çiftin Neustrelitz Kilisesi'ndeki nikah törenine yaklaşık 500 kişi katıldı. Neustrelitz'de 1914'ten beri bir dukalık düğünü olmadığı doğru ama 108 yıl sonra gerçekleşen bu olayda Kraliçe II. Elizabeth için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu arada Hande Macit'in alyansının Mecklenburg'un mavi ve kırmızı renkleri kullanılarak yapıldığı söylendi.

Yoğurt Üreticiliğinden Düşesliğe

Türk asıllı Hollanda vatandaşı Hande, kardeşi Kerem Macit ile yoğurt şirketi Luwia'yı kurdu. İşletme aynı zamanda Prens Alexander'ı da ortak olarak kabul ediyor. Ayrıca Hande, Hollanda'ya giriş yapmak isteyen Türk işletmelerine danışmanlık hizmeti de vermektedir. Aralık 2020'de çift Hollanda'da nişanlandı. Macit, ilk tanışmalarından iki hafta sonra Alexander’in veliaht olduğunu öğrendiğini de sözlerine ekledi. Macit, “Alexander daha sonra aramıza ortak olarak katıldı. Ben de Türkiye'de iş yapmak isteyen Türk işletmelerine danışmanlık hizmeti veriyordum ve ilişkilerinin gelişimini ana hatlarıyla anlattım” dedi. Veliaht, Hande Macit'in hemen dikkatini çektiğini belirterek, "Hande ile tanışmadan önce ilk görüşte aşka inanmıyordum. Benim için Hande dünyanın en güzel kızı” dedi.

Hande Macit Kimdir?

1993 Tarsus, Mersin doğumlu Hande Macit, Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun oldu. Macit, Almanya'da üniversiteye gittikten sonra kardeşi ile burada bir iş kurdu. Hande Macit bir arkadaşının verdiği etkinlikte, Mecklenburg Dukalığı Veliaht Prensi Georg Alexander ile tanıştı. Çiftin Neustrelitz Kilisesi'nde yapılan nikah törenine yaklaşık 500 kişi katıldı.