Kanal İstanbul’dan İlk Görüntüler Geldi! İlk Köprünün Ayakları Yükselmeye Başladı!

Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sazlıdere Köprüsü'nün ayakları yükselmeye başlayınca inşaatı izlemek...

Kanal İstanbul’dan İlk Görüntüler Geldi! İlk Köprünün Ayakları Yükselmeye Başladı!
Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsü inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sazlıdere Köprüsü'nün ayakları yükselmeye başlayınca inşaatı izlemek için drone kullanıldı. İstanbul için çılgın proje olarak anılan Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran 2021'de temel atma törenine katılmıştı. Havadan çekilen video, şantiyede devam eden çalışmaların kesintisiz devam ettiğini gösterdi. Köprünün yaklaşma viyadüklerinin ayaklarını bitirmek için şantiyeye vinçler dikildi. Köprü yaklaşım viyadüklerinin toplam uzunluğu 1.618 metre olduğunda proje tamamlanacak. Eğimli asma halatı ve ankraj miktarları sırasıyla 136 ve 272 olarak tahmin edilen köprüde her yönden trafik için 4 şerit olacak. "Diamond" geometri tasarımlı kulelerin yüksekliği 196 metre, köprünün platform genişliği ise 46 metre olacak. Köprünün en yüksek kulelerinin tasarımı da dikkat çekiyor.

Kanal İstanbul Manzaralı 5.785 Konut İçin ÇED Gerekli Görülmedi

Emlak Konut tarafından Kanal İstanbul etki alanı içerisinde yer alan Bathonea Arkeolojik Kazı alanı sınırları içerisinde 672 bin metrekarelik büyük imarsız arsa üzerine inşa edilecek olan "Avcılar Firuzköy Projesi" değerlendirmeye alınmadı. Kanal manzaralı toplu konut projesinde 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 5 bin 785 konut yapılacak. Emlak Konut GYO tarafından Küçükçekmece Gölü kıyısında 672.439 metrekare arsa üzerinde inşa edilecek 5.785 konutluk Avcılar Firuzköy Projesi için Mart ayında yapılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunda tercih yapıldı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, devasa kalkınma projesi için ÇED gerekli değil. Tanıtım dosyasında Kanal İstanbul ile ilgili çarpıcı bir yorum vardı. Proje sahasının Kanal İstanbul çalışma alanı içinde olmadığı iddiasına rağmen proje, Kanal İstanbul için ÇED değerlendirmesinde gösterildi. ÇED olumlu kararı verilen Kanal İstanbul Projesi'nin bir kentleşme projesi olmadığı ve bu proje kapsamında toplu konut gelişmelerinin incelenmediği de kaydedildi. Bağımsız olarak incelenerek ayrı bir proje tanıtım dosyası oluşturulduğu belirtildi.

264 Blok İnşa Edilmesi Düşünülüyor

Onaylanan toplu konut projesinde 5 Bin 785 konutun yanı sıra 437 ticari alan da yer alacak. 672 bin 439 metrekarelik proje alanı, toplam 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı yaratılmasıyla sonuçlanacak. Proje 264 blok inşa edecek ve 6 yeni mahalle oluşturacak. Villa, ev, otel, ticaret merkezi gibi yapılar projeye dahil olmayacak. Proje toplamda 15.880 kişilik net bir nüfus öngörmektedir.