iPhone 14 Kolay Bir Değişimle Resmen Nothing iPhone Oluyor!

Son zamanlarda, iç işleyişini ortaya çıkaran şeffaf bir arka panele sahip bir telefon ortaya çıkmadı. Bu telefonun göz alıcı tasarımı şimdiden bazı...

iPhone 14 Kolay Bir Değişimle Resmen Nothing iPhone Oluyor!
Son zamanlarda, iç işleyişini ortaya çıkaran şeffaf bir arka panele sahip bir telefon ortaya çıkmadı. Bu telefonun göz alıcı tasarımı şimdiden bazı kullanıcılara ilham verdi. Notghing Phone gibi şeffaf bir arka panele sahip yeni edinilen iPhone 14, kullanıcı tarafından kullanıma sunuldu. Daha yeni piyasaya sürülen iPhone 14, iç mekanizmayı ortaya çıkaran yarı saydam bir panel ile oldukça farklı bir tasarıma sahip. Birçok kişi iPhone'u şeffaf kapaklı olarak Twitter'da paylaşıyor. Fakat şu anda kimin değiştirdiği bilinmiyor. Kullanıcı, şeffaf bir türev için cam arka plakayı değiştirerek iPhone 14'ü Nothing iPhone'a dönüştürdü. Telefonda yapılan bu değişikliğin Apple'ın iPhone 14 modellerinin tamirini kolaylaştıran arka panel tasarımı sayesinde mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Yarı saydam arka kapak, "L-şekilli" telefon pili, kablosuz şarj bobini, anakart, titreşim motoru ve Lightning konektörünün içi, yayınlanan fotoğraflarda görülebilir. Değişikliğin telefonun dayanıklılığını nasıl etkilediği ise bilinmiyor. Telefonun farklı görünmesine rağmen eskisi kadar dayanıklı olup olmadığı büyük bir soru işareti. Bunun bir sonucu olarak bazı telefon işlevleri de zarar görebilir. Bu şeffaf kapak sayesinde iPhone 14'ün ısınma ve kablosuz şarj sorunlarını rahatlıkla görebiliyoruz. Apple'ın iPhone 4 ve 4s cihazları geçmişte çıkarılabilir bir arka panele sahipti. Daha sonra firma benzer bir tasarımla iPhone X'i piyasaya sürmüştü.

Android Kullanıcıları iPhone 14’ün Dinamik Ada’sını Kullanabilir

Apple, geçtiğimiz haftalarda iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini tanıttı. En dikkat çekici unsurlardan biri, firmanın yalnızca Pro sürümlerinde sunduğu yeni bir çentik tasarımı olan Dynamic Island özelliğiydi. Google Play Store'da bulunan dynamicSpot uygulaması, elbette, Apple'ın Dynamic Island çözümünün her yönünü Android telefonlara taşımaz. Ancak alternatif özellikler sunmaktan da çekinmiyor. Şu anda beta sürümünde olan uygulamanın Pro sürümü, elbette daha gelişmiş özellikler sunacaktır. Yazılım programının müzik kontrollerine de erişimi vardır. Ek olarak, zamanlayıcı desteği, özelleştirilebilir etkileşim ve genel çoklu görev sağlar. Kullanılabilirliğin genel olarak iyileştirileceğini vaat eden geliştirici Jawomo'ya göre, uygulama önümüzdeki zamanlarda çok daha fazla yetenekle genişletilecek. Apple'ın taklitçi Android uygulamasına karşı yasal işlem başlatıp başlatmayacağını henüz bilmesek de takibe alınacağını söyleyebiliriz. Ancak Xiaomi'nin MIUI temaları da, iPhone 14 Pro ve Pro Max'teki Dynamic Island özelliğine benzeyen tasarımları içermeye başlıyor. Ek olarak, diğer üreticiler ilgili bir tasarım üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır.