YKS Sonuçları Açıklandıktan Ne Kadar Sonra Tercih Yapılır?

Lise döneminden sonra hemen hemen her öğrencinin girdiği söz konusu Yükseköğretim Kurumları sınavı, üniversiteye geçiş yapmak isteyen her gencin yüksek puan alma hayalinin olduğu bir sınav olarak karşımıza çıkmaktadır.

YKS Sonuçları Açıklandıktan Ne Kadar Sonra Tercih Yapılır?

Bunun yanı sıra kısa adı ile YKS’nin en önemli dönemlerinden birisi de sınav sonrası başlatılan tercih dönemidir. Öğrenciler ve veliler en az sınav kadar bu tercih dönemini heyecan içerisinde beklemekte ve en doğru şekilde tamamlamak istemektedirler. Buna göre bakıldığında YKS sonrası öğrenci ve velilerin akıllarında YKS sonuçları açıklandıktan ne kadar süre sonra tercih yapılır gibi sorular da oluşmaktadır. Bunun için söz konusu bu yazımız içerisinde YKS tercih dönemi ile sık merak edilen soruların cevaplarına erişebilirsiniz.

Yükseköğretim Sınavı Sonrası Kaç Tercih Hakkı Vardır?

Sınav kadar önemli olan üniversite tercih döneminin sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşık 2-3 hafta içerisinde başladığı belirtilmektedir. Bunun yanı sıra yapılan araştırmalara göre ÖSYM tarafından, üniversite tercih döneminin tam olarak ne zaman başlayacağı belirtilmemiştir. 20 Temmuz’da YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir süre sonra YKS tercih döneminin başlayacağı belirtilmektedir. Söz konusu bu tercih dönemi içerisinde öğrenciler, kendine ait olan şifre ve T.C. kimlik numaraları ile ilgili sayfaya giriş yaptıktan sonra, tercih kılavuzu aracılığı ile belirledikleri yerleşebildikleri üniversiteleri tercih edebilmektedirler. Söz konusu YKS tercih dönemi sonrasında ise yaklaşık 30 gün içerisinde yerleşme sonuçları da ÖSYM tarafından açıklanmaktadır.

3169024-1200x627.jpg

YKS Tercih Süresi Kaç Gün Sürmektedir?

YKS sonuçları açıklandıktan ne kadar süre sonra tercih yapılır sorusu kadar bir diğer merak edilen konu da söz konusu YKS tercih süresi ne kadar sürmekte olduğudur. Öğrenci ve velileri doğru ve bilinçli bir şekilde tercih gerçekleştirmek isterken bazı durumlarda söz konusu olan bu tercih süresi gözden kaçmaktadır. Sınav ya da tercih sonuçları kadar uzun süreler sürdüğü sanılan YKS tercih döneminin yaklaşık olarak 9 gün boyunca yapılabildiği karşımıza çıkmaktadır. Bu kısıtlı süre içerisinde öğrencilerin en doğru kararı vermeleri gerekmektedir.