TÜİK Görevden Alma İddialarını Yalanladı! Algı Oluşturulduğunu Söyledi!

TÜİK, kamuoyuna yaptığı duyuruda Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar'ın görevden alındığına dair iddiayı yalanladı. Görevden alma durumundan ziyade bir rotasyon olduğu belirtildi.

TÜİK Görevden Alma İddialarını Yalanladı! Algı Oluşturulduğunu Söyledi!

TÜİK'ten gelen açıklama ile birlikte Ulusal Hesaplar Daire Başkanı Cihat Erce İşbaşar'ın kötü veri paylaşımından ötürü görevden alındığı yönündeki iddiaları reddetti. Görevden alma gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve rotasyon yapıldığını aktardı.

Bloomberg'ten Beril Akman, beklenenden kötü gelen üçüncü çeyrek büyüme verisinin ardından Ulusal Hesaplar Daire Başkanı İşbaşar'ın, geçen ay görevinden alınarak başka bir pozisyona atandığını söylemişti.

GÖREVDEN ALINMA DEĞİL ROTASYON

İddiaları yalanlayan TÜİK, açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Dönemsel olarak kurum içerisinde rotasyon ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda kurumun istatistik üretici daireleri arası rotasyon gerçekleşmiştir. Bu kapsamda, milli gelir hesabını yapan Ulusal Hesaplar Dairesi'nin Başkanı, turizm gelir revizyonu gibi çok önemli çalışmaların yapıldığı Uluslararası Ticaret İstatistikleri Dairesi Başkanlığı'na getirilmiştir."

'OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMA ÇABASI VAR'

Açıklamada İşbaşar'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda geçmiş dönemlerde çalışmış olması ve kendisine diğer dairede daha fazla ihtiyaç bulunması nedeniyle görev değişikliğin yapıldığı ifade edilirken devamında şunlar söylendi:

"İddia edildiği gibi bir görevden alma veya büyüme rakamlarından kaynaklı bir görev değişikliği söz konusu değildir. Köklü bir kurum olan TÜİK'teki yönetimsel tasarruflar üzerinden, iftira ve yalanlar ile kamuoyunda olumsuz algı oluşturma çabaları hakkında yasal yollar da dahil olmak üzere gereken işlemler yapılacaktır"