Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2500 personel alımı ilanı yayımladı

Ticaret Bakanlığı personel alımı ilanıyla karşımıza çıktı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre farklı kadrolarda toplamda 2500 kişi istihdam edilecek. Peki ya başvuru şartları ve müracaat süreci nasıl olacak?

Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2500 personel alımı ilanı yayımladı

Ticaret Bakanlığı personel alımı başladı. 2500 kişinin işe kabul edileceği ilanda başvuru şartları resmen duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı kendi bünyesin de istihdam etmek üzere, 2500 memur ve kamu personeli alımı yapacak. Online olarak alınacak başvurular da kimler başvuru yapabilir. Başvuru şartları nedir? Ticaret Bakanlığı, memur alımı şartları nedir? Ticaret Bakanlığı personel alımı şartları nedir? Tüm detayları haber içeriğimiz de sizlere verilmiştir.

Ticaret Bakanlığı Memur Alımı Duyurusu

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni başvuru kılavuzuna göre 200 muayene memuru, 50 gümrük muhafaza memuru, 1250 gümrük memuru, 1000 büro personeli alımı yapılacaktır. Toplam 2500 memur istihdamı yapılacaktır. Alınacak olan 2500 personel sözleşmeli personel kadrosun da istihdam edilecektir.

personel-2.jpg

Kamu Personel Alımı Başvuru Şartları

Kamu Kurumu tarafından yayınlanan ilana göre; Farklı etnik kökene sahip olan adaylar başvuru yapamayacaklardır. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar ilana başvuru yapabiliyor.

Kurum tarafından yapılacak olan giriş sınavı tarihine kadar 35 yaşını geçmemiş olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

2022 yılın da KPSS P3 puan türün de en az 70 puan alan adaylar başvuru yapacaklardır.

Başvuru da; erkeklerin 172 cm, kadınlar da ise 1.65 cm boyunda olma şartı istenmektedir.

Başvuru yapacak olan adayları görevini yapmasına engel olacağı herhangi bir sağlık probleminin olmaması gerekmektedir.

Kılavuzu Göre Eğitim Şartı!

Yayınlanan yeni kılavuzu göre başvuru yapacak olan adaylar; hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden en az birinden mezun olmaları gerekmektedir.

personel-5.jpg

Sözleşmeli Personel Alımı Müracaat Süreci

Ticaret Bakanlığı, bünyesin de yayınlanan ilana göre başvurular 21 Kasım 2022 yılın da alınmaya başlamıştır. Başvuru yapacak olan sözleşmeli personel adayları 30 Kasım 2022 tarihine kadar başvuru yapacaklardır. 30 Kasım’dan sonra başvuru alınmayacaktır. Sözleşmeli personel adayları başvurularını Kariyer Kapısı üzerinden yapacaklardır. Başvurular elektronik rotam da alınacak olup, posta veya diğer şekiller de yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar kamu kurumunun web sitesin de ilan edilecektir.