Reklamsız Instagram uygulamasına Meta şirketinden ağır tepki!

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram uygulaması ilk defa 2010 yılında karşımıza çıktı! Kısa süre içinde büyük bir ilgi odağı...

Reklamsız Instagram uygulamasına Meta şirketinden ağır tepki!
Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram uygulaması ilk defa 2010 yılında karşımıza çıktı! Kısa süre içinde büyük bir ilgi odağı haline gelen sosyal medya platformu, 2012 yılında Facebook (şimdiki ismiyle Meta) tarafından 1 milyon dolar karşılığında satın alındı. Bu satın alımdan önce yaklaşık 30 milyon kullanıcıya ev sahipliği yapan servis, sonrasında ise 1 milyar kullanıcıyı geride bıraktı. Instagram platformu özellikle de Meta şirketinin çatısı altına geçtiğinden bu yana büyük bir hareketlilik gösterdi. Her geçen gün yeni özellikleri bünyesine dahil eden servis, kullanıcılarına sunmuş olduğu yeniliklerle sosyal medya kavramına da yön verdi. Fakat tüm bu olumlu faktörlere rağmen kullanıcılar, uygulamadaki birtakım negatif unsurlardan da oldukça şikayetçi. Instagram reklam hizmetleri ile birçok kullanıcının tepkisini üzerinde topluyor. Uygulamada yer alan reklamların her geçen gün sayısının arttığı dikkatlerden kaçmazken; buna karşı çıkan bir grup insan, neredeyse uygulamadaki hesabını dahi kapatmayı düşünüyor. Şu anda platformda reklamsız bir deneyime izin verilmezken; buna olanak tanıyan üçüncü taraf bir uygulama sosyal medya gündemine yerleşti! İşte detaylar... Meta, kaldırılan reklamsız Instagram uygulamasını sert eleştirdi!

Meta, kaldırılan reklamsız Instagram uygulamasını sert eleştirdi!

Geçtiğimiz hafta Un1feed isimli bir girişim, kullanıcıların tıpkı Twitter'daki gibi listeler oluşturabilmelerine imkan tanıyan reklamsız ve öneri içermeyen The OG App isimli bir Instagram istemcisi başlattı. Söz konusu uygulama henüz birkaç günde 10 bin indirme sayısını geçti. Fakat Apple, mağaza kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile uygulamayı App Store'dan kaldırma kararı aldı. The OG App uygulaması, "Herkes Instagram'ın berbat olduğunu biliyor. Biz onu daha iyi hale getirdik ve kullanıcılardan oldukça olumlu görüşler topladık. Fakat Facebook kendi kullanıcılarından o kadar nefret ediyor ki, onlara temiz, reklamsız bir hizmet sunan alternatifi ezmeye hazırlar!" açıklamasıyla bu karara olan tepkilerini gösterdi. Meta, kaldırılan reklamsız Instagram uygulamasını sert eleştirdi! Instagram istemcisi The OG App, Apple'ın uygulama mağazasından kaldırmış olsa da halen daha Android ekosisteminde, Google Play Store ile kullanıcılarını misafir etmeye devam ediyor. Meta şirketi, "Bu uygulama politikalarımızı ihlal ediyor ve tüm uygun yaptırım eylemlerini yapıyoruz," diyerek adeta alternatif sürümüne kafa tutmuş durumda.