Rekabet Kurulu'ndan Firmalara Soruşturma Kararı Çıktı!

Rekabet Kurulu, yaptığı duyuru ile birlikte 17 hazır beton üreticisi ile ilgili soruşturma kararı verildi. Söz konusu şirketlerin isimleri de liste olarak paylaşıldı.

Rekabet Kurulu'ndan Firmalara Soruşturma Kararı Çıktı!

Rekabet Kurulu'nun 17 şirket hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin karar duyuruldu. Beton üreticilerinin kanun ihlali yapıp yapmadığını öğrenmek maksadı ile soruşturmaya dahil oldukları belirtildi.

Rekabet Kurulu, 8 Aralık 2022 tarihli toplantısında, Ankara'da 15 ve Kırıkkale'de faaliyet gösteren 2 hazır beton üreticisinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla, 17 şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret AŞ, Birlik Hazır Beton ve Yapı AŞ, Güven Grup Hazır Beton Hafriyat İnşaat Madencilik Petrol Nakliyat Ticaret Limited Şirketi, Efaş Beton İnşaat Malzemeleri Nakliye Emlak Reklamcılık Kırtasiye Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Limmer Beton İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Oyak Beton Sanayi ve Ticaret AŞ, Ozan Hazır Beton İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Otomotiv Kuyumculuk Ticaret AŞ, Polat Hazır Beton ve Beton Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret AŞ, SY Ankara Hazır Beton İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şerbetci İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Uğural İnşaat Turizm Petrol Sanayi ve Ticaret AŞ, Yiğit Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Zirve Gurup Hazır Beton İnşaat Petrol Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ."