Oy kullanırken seçmen kağıdı gerekli mi? Oy kullanırken gerekli olan belgeler nelerdir?

Yerel seçimler öncesinde, seçmenlerin önemli bir kısmı seçmen kağıdı sorgulama ekranını kullanıyor. Bu ekran, seçmenlerin sıra numarası, sandık numarası ve seçim bölgesi gibi detaylara erişmelerini sağlıyor. Ancak, seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanmak mümkün mü?

Oy kullanırken seçmen kağıdı gerekli mi? Oy kullanırken gerekli olan belgeler nelerdir?

Türkiye, 31 Mart 2024'te yerel seçimler için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçimler için oy verecek seçmenlerin oy kullanacakları yer ve sandık bilgisi belirlendi ve seçmen kağıtları dağıtıldı. Ancak, seçmen kağıdı olmayanlar oy kullanabilecek mi? Seçmen kağıdı, oy kullanırken zorunlu mu?

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILIR MI?

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılabilir mi? Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) paylaştığı bilgilere göre, seçimlerde oy kullanmak için seçmen kağıdı zorunlu değildir.

Oy kullanacak seçmenler, oy kullanacakları sandık numarasını öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden, www.ysk.gov.tr adresinden "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden, YSK mobil uygulamasından veya YSK çağrı merkezinden (444 9 975) işlemi tamamlayabilirler.

Oy kullanmak için gereken belgeler arasında, oy verecek seçmenin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılara ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biri olması durumunda oy kullanmak mümkündür.