Orman Genel Müdürlüğü'nden en az ilkokul mezunu personel alımı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapıyor. En az ilkokul mezunu vatandaşlarımızın başvuruda bulunabileceği ilanda başvuru şartları resmen duyuruldu.

Orman Genel Müdürlüğü'nden en az ilkokul mezunu personel alımı!

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapıyor mu? OGM başvuru şartları neler, başvuru tarihleri ne zaman? Tüm merak edilenleri sizlere açıkladık!

OGM Orman Genel Müdürlüğü Personel Alımı 2022-2023

Güncel OGM personellerinin alımı, bakanlık tarafından açıklanmıştır. Orman Genel müdürlüğü, OGM Orman Genel Müdürlüğü Personel Alımı 2022 yılı için 338 sözleşmeli personelden oluşmaktadır. Orman Genel Müdürlüğü, güncel olarak belirlediği toplam alım sayısı için farklı iş grupları için de personel kontenjanlarını belirlemiştir. Gerekli koşulları sağlayan ve şahsi olarak bakanlığa başvuru yapan kişilerin başvurularını değerlendirmektedir.

orman-5.jpg

OGM Orman Muhafaza Memuru Alımı 2022 Var Mı?

Orman muhafaza memurlarının alımları, güncel olarak belirlenmiş olan alım için yoktur. Bu nedenle de Orman Muhafaza Memuru olabilmek için başvuru yapmak isteyen adayların gelecek yıl açılabilecek olan ilanları takip etmeleri gereklidir. 2022 yılı içinde, Orman Genel Müdürlüğü toplamda 1500 orman muhafaza müdürü ataması gerçekleştirmiş ve ihtiyacı olan açıklığı kapatmıştır.

OGM Orman Genel Müdürlüğü Başvuru Nasıl Yapılır?

OGM genel başvurusunun yapılması, aktif olarak iki farklı şekilde ve 3 farklı başlık altında gerçekleştirilmektedir. Genel başvuru için açıklanmış olan yöntemlerden ilki, e-devlet sistemi üzerinden kişisel bilgiler ile giriş sağlanması ve Ormanlar Genel Müdürlüğü başvurusunun sağlanmasıdır. Diğer yöntem ise Orman Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden hangi durum için talep ediliyorsa onun için başvuru yapılmasıdır. Kurumsal başvuru, Kamu Hizmet Başvurusu ve Sözleşmeli Personel Alımı olmak üzere 3 farklı şekilde gerçekleştirilir. Kurumsal başvuru genellikle staj başvurusu ya da ziraat fakültesi öğrencileri ile mezunları tarafından kullanılır. Diğer başvuru türlerinin ise amaçları ve alımları ile ilgili değişiklikleri mevcuttur.

orman-2.jpg

Orman Genel Müdürlüğü Personel Alımı 2022 Başvurusu Nasıl Yapılır?

OGM genel başvurularının sağlanması, güncel olarak yalnızca Ankara’da yer alan Orman Genel Müdürlüğü şubesine şahsi ve doğrudan başvuru yapılması ile gerçekleşebilecektir. Aktif olarak açık olduğu bilinen başvurular ile alımların gerçekleşebilmesi için yalnızca gerekli olan belgelerin elden ve bizzat teslim edilmesi zorunluluğu vardır. Belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi ve adayların gerekli olan koşulları sağlamaları durumlarında başvuruları onaylanacaktır.