Öğrenciler 15 Tatile Ne Zaman Girecek? Sömestr Tatili ve Okulların Kapanacağı Tarih!

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı okulların kapanacağı tarihte. 15 tatil yani Sömestr tatilinin ne zaman başlayacağı soruluyor. Okulların kapanacağı vakit açıklandı.

Öğrenciler 15 Tatile Ne Zaman Girecek? Sömestr Tatili ve Okulların Kapanacağı Tarih!

Okullar ne zaman kapanacak diye uzun süredir soruluyor. Öğrencilerin bir süredir beklediği 15 gün tatil veya Sömestr tatili hangi tarihten itibaren başlayacak?

Yeni bir yıla başlangıç yaparken öğrencilerde 15 tatil hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Öğrenciler yaz tatili ne zaman? 15 tatil hangi tarihte başlayacak? sorularının yanıtı arıyor. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi eğitim takvimi hakkında merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte 2020-2023 eğitim öğretim yılı takvimi…


15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 2022-2023 eğitim öğretim takviminde sömestr tatili, yaz tatili ve ara tatil tarihleri yer almaktadır. Bu kapsamda 23 Ocak 2023 tarihinde başlayacak olan 15 tatil 3 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Yarıyıl tatilinin tamamlanması ile birlikte öğrenciler 2. döneme başlamış olacak. Hem öğrenciler hem de veliler tarafından merak edilen konuların başında yaz tatilinin hangi tarihte başladı geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvim kapsamında yaz tatili 16 Haziran 2023 Cuma günü başlayacak.


İKİNCİ ARA TATİL TARİHİ BELLİ OLDU


Yarıyıl ve yaz tatili araştırmalarının yanı sıra dönemler arasında yapılan ara tatillerde merak ediliyor. İkinci dönemde gerçekleştirilecek olan ikinci ara tatil 17 Nisan ve 20 Nisan tarihleri arasında yapılacak.