OGM personel alımı yakında başlıyor! İlk detaylar açıklandı

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı ilanıyla alakalı ilk detayları kamuoyu ile paylaştı. 2023 yılı başında açılması beklenen ilanda alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartları hakkında merak edilenler ortaya çıktı.

OGM personel alımı yakında başlıyor! İlk detaylar açıklandı

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Genel başvuru şartları ile ilgili ilk detaylar belli oldu. KPSS şartı, yaş şartı ve diğer ayrıntılar duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü 2023 yılı personel alımı hakkında yeni bilgi geldi. Peki OGM 2023 yılı personel alımı kontenjanları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?

1350 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Orman Genel Müdürlüğü Memur alımı ilanı çok beklenen ilanlardan oldu. Bu kapsamda 2022 yılında yayımlanan ilanlar için Çok sayıda alım yapıldı. 2023 yılı için de kontenjan bilgisi geldi. OGM 2023 yılı içerisinden aşağıdaki kadrolarda 1350 Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir.

2022/11/05/ormang.jpg

Orman Genel Müdürlüğü Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

  • 1100 Orman Muhafaza Memuru
  • 250 Orman Mühendisi

OGM Personel Alımında Başvuru Şartları Ne Olacak?

Orman Genel Müdürlüğü personel alımları 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Olacak!

Alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunlarından yapılacak olup başvurularda 2022 yılında yapılan KPSS den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 65 ve 70 puan almış olmak gereklidir.

2022/11/10/orman-2.jpg

Orman Muhafaza Memuru Alımı Özel Şartları:

Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak ve Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak.

Orman Mühendisi Alımı Özel Şartları:

Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

OGM 1350 Sözleşmeli Personel alımı için başvurular önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. İlan için henüz Bakanlıktan net bir cevap yoktur.