Mesleki Yeterlilik Belgesi Yoksa Artık Bu Meslekleri Yapamayacaksınız!

Mesleki yeterlilik belgesi ile yapılabilen mesleklerde değişiklik yapıldı. Listeye eklenen meslekler dikkat çekti. Belge şartını karşılayanlar için bir değişiklik yok ancak belgeniz yok ise elinizi çabuk tutun...

Mesleki Yeterlilik Belgesi Yoksa Artık Bu Meslekleri Yapamayacaksınız!

Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bazı mesleklerde belge sahibi olmak şart haline geldi. O mesleklerin listesi de yayınlandı. Mesleki yeterlilik belgesi şart olan meslekler tek tek duyuruldu.

Mesleki yeterlilik belgesi almayan 16 meslek sahibi bugünden itibaren çalışamayacak.

Hangi Mesleklerde Belge Şart Oldu?

Kuaför, güzellik uzmanı, ahşap mobilya imalatçı, mobilya döşemecisi, ayakkabı imalatçısı, kesimci (ayakkabı), saraciye imalatçısı, sayacı, zeytinyağı üretim operatörü, boyama operatörü, baca yağlı kanal temizleme personeli, elektrik dağıtım şebekesi test görevlisi, raylı sistem araçları elektrik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları elektronik bakım ve onarımcısı, raylı sistem araçları mekanik bakım ve onarımcısı, raylı sistemler sinyalizasyon bakım ve onarımcısı mesleklerinde belge şartı geldi. Bu mesleklerle birlikte belge zorunluluğu bulunan "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıftaki meslek sayısı 204'e yükseldi.