Market Poşeti Bile Pahalandı! İşte Gelen Son Zamla Birlikte Market Poşetinin Fiyatı!

Market poşetine gelen son zam neticesinde çeşitli detaylar yanıt buldu. Marketteki poşetler kaç kuruştan satılıyor? Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte güncel bilgiler aktarıldı.

Market Poşeti Bile Pahalandı! İşte Gelen Son Zamla Birlikte Market Poşetinin Fiyatı!

Bir market poşeti 25 kuruştan kaç kuruşa çıktı? Öyle bir zam yapıldı ki yarım kuruşun nasıl temin edileceğine bir türlü anlam verilemedi. İşte yeni market poşet zammına ilişkin bilinmeyenler...

Market poşetlerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı kararıyla zam geldi. 25 kuruş olan market poşetinin fiyatı 38.5 kuruşa çıktı. Şimdi 0.5 kuruşun yani yarım kuruşun nasıl tahsil edileceği merak konusu oldu. Çünkü pos cihazlarında bile en düşük 1 kuruş ve katları için fiyat girişi yapılabiliyor.

Bazı ürünlerden alınan geri kazanım katılım payı tutarlarını yeniden belirleyen Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararın ekindeki listeye göre; market poşetlerinin 25 kuruş olan ücreti, 38.5 kuruş oldu. Bu pay; binek araç lastiklerinde 6TL, araç akülerinde akünün cinsine göre kilogram başına 15.60 ile 150 kuruş, pil ve şarjlı pillerden yine kilogram başına 6 - 9.5 – 16 ve 32 TL olacak. Otomotiv pilleri ve lityumlu araç bataryalarından kilogramda 46 TL, madeni yağlardan 150 kuruş, bitkisel yağdan 32 kuruş, televizyon ve monitör gibi elektronik eşya, telekomünikasyon ekipmanları, küçük ev aletlerinden 60 kuruş geri kazanım katılım payı alınacak.

Bu pay; buzdolabı ve iklimlendirme cihazlarında kilogramda 95 kuruş, diğer iklimlendirme cihazlarında 80 kuruş olacak. İlaç ve şişelerden kutu ve şişe başına 3.2 kuruş tahsil edilecek. Kağıt ve cam ambalajlarda bu pay kilogramda 60 kuruş olacak.

Yarım kuruş nasıl ödenecek?

Cumhurbaşkanlığı kararından sonra şimdi, market ambalajlarından alınacak 38.5 kuruştaki yarım kuruş ile ilaç kutularından kutu başına alınacak 3.2 kuruştaki 0.2 kuruşun nasıl alınacağı merak konusu oldu. Bu ücretin nakit olarak ödenmesi mümkün olmadığı gibi bu miktar pos cihazlarında da girilemiyor. Pos cihazlarında en düşük 1 kuruş ve katları kuruş hanesine yazılabiliyor.