Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 bin personel alımı yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek. Toplamda 2 bin kişinin istihdam edileceği bilinirken, üç farklı kadroda alımlar sağlanacak. Bu kadroların Arkeolog, Restoratör, Sanat Tarihçisi (Müze Araştırmacısı) olduğu belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 bin personel alımı yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapıyor. 2 bin kişi işe alınacak! Alım yapılacak olan kadrolar duyuruldu. Mezuniyet ve başvuru şartları belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı için 3 farklı unvanda toplam ‘2000’ Kadro verilmiştir ve adaylar sürecin hızlı bir şekilde devam etmesini talep ediyor.

Başvuru Şartları ve Tarihi henüz belirli olmasa bile kontenjan listesi ve alım yapılacak unvanlar için mezuniyet şartları belirlendi.

ksfl.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Kontenjan Listesi:

2022 Yılı içerisinde yapılması olası gözüken ve 3 farklı unvanda alım olması beklenen Kamu Personel alımları için Bakanlık kontenjan listesini kamuoyuna sunmuştur. İşte kontenjan listesi:

  • Arkeolog,
  • Restoratör,
  • Sanat Tarihçi, (Müze Araştırmacısı)

Toplam 3 farklı unvanda 2000'i bulan kamu personel alımları için bakanlık tarafından alım yapılacak unvanların listesi bu şekildedir.

Sanat Tarihçi, Arkeolog ve Restoratör Alımları için 2000 Kadro Belirlendi

2 Kasım 2020 Tarihinde TBMM Bütçe Komisyonu görüşmelerinde bakanlık tarafından yapılan açıklama ile müjdesi verilen alımlar için henüz bir gelişme sağlanamamıştır.

Yapılan açıklamanın ardından aradan 2 yıl gibi uzun bir süre geçmiştir ve geçen yılın sonlarına doğru yine TBMM Bütçe Komisyonu görüşmelerinde alımlar hakkında bir açıklama duymuştuk.

2020 Yılında ilk müjde verildiği zaman 3 unvan için 700 kadro belirlenmişti ve bu sayı geçen yıl 3 unvan için 2000 kadro olarak güncellenmiş olsa bile henüz başvuru kılavuzu yayımlanmamıştır.

2022 Yılı içerisinde yapılması beklenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı için başvuru kılavuzu yayımlanmasa bile unvanlara özel mezuniyet şartları belirlenmiştir.

ldg.jpg

Unvanlara özel belirlenen mezuniyet şartları:

Arkeolog, Restoratör ve Sanat Tarihçisi Alımı için İstenilen Mezuniyet Şartları:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen ve alımlar için adayların uyması gereken mezuniyetlerin şartları belirlenmiştir. İşte mezuniyet şartları:

Arkeolog Alımı için İstenilen Mezuniyet Şartları:

  • Yurt içi veya denkliği geçerli olan Yurt dışı Yüksek öğretim Kurumlarından herhangi birisinin Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Klasik Arkeoloji,
  • Protohistorya, Prehistorya, Protohistorya Önasya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji ve Tarih Öncesi Arkeoloji bölümlerinin en az birisinden lisans mezunu olunması şartı,

Sanat Tarihçi (Müze Araştırmacısı) Alımı için İstenilen Mezuniyet Şartları:

  • Yurt içi ya da denkliği hala geçerli olan Yurt dışı Yüksek öğretim kurumlarından herhangi birisinin Sanat Tarihi lisans programından mezun olunması şartı,

Restoratör Alımı için İstenilen Mezuniyet Şartları:

  • Yurt içi veya denkliği hala geçerli olan Yurt dışı Yüksek öğretim kurumlarından herhangi birisinin
  • Taşınır ve Taşınamaz Kültür Varlıklarını Koruma, Restorasyon, Konservasyon ve Mimari Restorasyon bölümlerinin lisans ve ön lisans programlarından mezun olunması şartı,
  • Mimarlık, Mühendislik, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Dil ve Tarih-Coğrafya, fakültelerinin herhangi birisinin:
  • Restorasyon, Konservasyon ve Mimari Restorasyon,Taşınır ve Taşınamaz Kültür Varlıklarını Koruma bölümlerinden lisansüstü eğitim görme şartı,

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan Kamu Personel Alımı için unvanlara göre belirlenen mezuniyet şartları bu şekildedir.

Başvuru Tarihi ve Başvuru Adresi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı için en son açıklama geçtiğimiz yılın sonunda yapılan TBMM Bütçe Komisyonu görüşmesinde Bakan Nuri Ersoy tarafından yapılmıştı.

1400 Kadro İhdası gündeme geldikten sonra kontenjan listesi paylaşıldı ve alımlara kesin gözüyle bakıldı fakat ortada henüz bir başvuru kılavuzu bulunmamaktadır.

Başvuru Tarihi ve Adresi yayımlanması beklenilen başvuru kılavuzunu içerisinde yer alacağı için henüz belirli değildir.