KKTC Yerel Seçim Sonuçları Açıklandı! Hangi Partiler Belediyeleri Oy Çokluğuyla Kazandı?

KKTC yerel seçimleri ile ilgili oy işlemleri sona erdi. Sonuçlar açıklandı ve hangi partilerin hangi belediyeleri yönetme hakkı kazandığı belli oldu. Bu gelişme neticesinde bazı ifadelere yer verildi.

KKTC Yerel Seçim Sonuçları Açıklandı! Hangi Partiler Belediyeleri Oy Çokluğuyla Kazandı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleşen yerel seçimlerle ilgili veriler paylaşıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi, 7 belediyeyi yönetme hakkı kazandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün yapılan yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Buna göre ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 7, Ulusal Birlik Partisi (UBP) 6, bağımsızlar 3, Demokrat Parti (DP) ile Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) birer belediye başkanlığı kazandı

KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ülkedeki 208 bin 236 kayıtlı seçmenin, 18 belediye başkanı, 220 belediye meclis üyesi, 240 muhtar ve 960 ihtiyar heyeti üyesini belirlemek üzere 768 sandıkta oy kullandığını, seçimlere katılım oranının resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 68,85 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

YSK, yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullandığı belediye meclisi ile muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerine ilişkin seçim sonuçlarının da sayımın tamamlanmasıyla açıklanacağını duyurdu.

Seçim sonuçlarına göre, KKTC'de devletin en üst düzeydeki idari birimi sayılan 6 ilçeden 3'ünün belediye başkanlığını CTP, 2'sini UBP ve birini de TDP kazandı.