Karayolları Genel Müdürlüğü Alım İlanını Duyurdu: 7 Müfettiş Yardımcısı Alınacak!

2022 yılının sona ermesiyle beraber özellikle yeni yıl yaklaşırken birçok devlet kurumu alım için ilanlarını duyurmaya başladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Alım İlanını Duyurdu: 7 Müfettiş Yardımcısı Alınacak!

Kadrolarda açılan boşluklar hızlı şekilde doldurulmaya başlandı. Bu ilan işlemlerinden sonuncusu da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Müdürlük yapılacak sınav sonucunda 7 müfettiş yardımcısının alınacağını resmi olarak duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü bu ilan için adaylardan KPSS puanı talep ediyor. KPSS puanı tutan kişileri ise farklı bir sınava sokuyor. Sınavın türünün ise sözlü olacağı açıklandı. Yani KPSS puanınız yeterliyse sözlü sınava girmeye hak kazanabileceksiniz. Müdürlüğün istediği puan ise P48 puan türünde en 85 alabilmek. Bu şartı karşılayan kişiler başvuru yaparak sözlü sınava girmeye hak kazanabilir.

Alım Şartları Neler?

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım ilanı yayınlarken diğer kurumlarda olduğu gibi bunu bazı şartlara bağlıyor. Özellikle KPSS puanı bunda çok etkili. Öyle ki kurum puan olarak en az 85 talep etmekte. Ayrıca kurumun sunduğu başka şartlarda bulunuyor:

  • En az 4 yıllık eğitim veren İktisat, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İşletme, İktisadi ve İdari bölümler fakültelerinden mezun olmak
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • KPSS 2021 veya 2022 yılı için P48 puan türünden en az 85 puan almış olmak
  • Başvurunun yapılacağı gün itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak
  • Sağlık durumu bakımından bu görevi yapabilecek herhangi bir engeli bulunmamak.
  • Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak

Başvuru ve Sınav Tarihi Ne Zaman?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre başvuru tarihi 21 Aralık 2022 olarak belirlenmiş durumda. Son başvuru tarihi ise 12 Ocak 2023 tarihinde gün bitene kadar açıklanmış durumda. Bugünden sonra başvurular kapanacak ve kesinlikle uzatılmayacak.

Müdürlük sınav tarihine ve yerine ilişkin de detayları paylaştı. Buna göre KPSS puanı şartını dolduran kişiler sözlü sınava tabii tutulacak. En yüksek puandan başlayarak alım sayısının 5 katı kadar aday çağırılacak. Sözlü giriş sınavı 14-15-16 Şubat 2023 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Bu sınavı da geçen adaylar pozisyon için hak kazanacak.