Kamuya Alımlarda Alınacak Kadrolar Belli Oldu! Teknisyen, Tekniker ve Büro Personeli Alınacak

Kamuya alımlar tam gaz yapılmaya devam edilirken, hangi pozisyonlarda alım yapılacak olduğuna da yer verildi. Tekniker, teknisyen ve büro personeli alımı olacak.

Kamuya Alımlarda Alınacak Kadrolar Belli Oldu! Teknisyen, Tekniker ve Büro Personeli Alınacak

Kamuya alımların yapılacak olduğuna dair açıklama yapılırken, alımın hangi kadrolarda olacağı belli oldu. Buna göre kamu kurumlarının birçok pozisyonlarında alımlar yapılacak. Teknisyen, tekniker ve büro personeli olmak üzere pek çok personel alımları yapılmaya başlanacak.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, bünyesinde çalıştırmak için personel ihtiyacı duydu. Bu nedenle açılan ilanlardan biri de ODTÜ’ye ait. İlanla ilgili bir duyuru gelirken, toplamda 156 personelin alınacak olduğunun haberi verildi. Alımlarda herhangi bir mülakat ve sözlü sınav yapılmadığı belirtilirken, ODTÜ’de personel olarak çalışmak amacıyla başvurularını yapacaklar için KPSS B grubu puan sıralaması esas alınmaya başlanmış olacak.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi 156 Personel Alımı Şartları Ne Olacak?

En güncel şekilde açılan ilanlar sonrasında hangi şartların arandığına dair sorgulamalarda hızlı şekilde yapılmaya başlanmış oluyor. Şüphesiz aynı durumun Ortadoğu Teknik Üniversitesi için geçerli olduğunu söylemeliyiz. 657 sayılı kanun 48. maddesi gereğince de belirlenen şartları kapsıyor olması gerekiyor. Buna göre Ortadoğu Teknik Üniversitesi personel alımlarında sosyal güvenlik kurumundan emeklilik ve malullük aylığının almaması istenen şartlar arasında yer alıyor.

Koruma ve Güvenlik görevlisi için başvurularını yapacak olanların askerliğini tamamlamış olması esas alınacak. Aynı zamanda alınacak 156 personelde KPSS B puan sıralaması baz alınacak. Buna göre yapılacak puan sıralamasına göre de personel alımları yapılmaya başlanmış olacak.

Tüm alınacak pozisyonlar için başvuru tarihinin ne zaman olacağı ve ne zaman son bulacağı başvuru işlemlerini bir an önce gerçekleştirmeye başlayacak olan adaylar tarafından sorgulanmaya başlanmış olacak. Ayrıca başvuru yapacak olanlar açısından bir diğer göz önünde bulundurularak önemli özelliklerin başında 18 yaşını doldurmuş ve aynı zamanda da 35 yaşını aşmamış olmasına dikkat edilecek. Tüm bu aranılan şartlar yerine getirildiği zaman personel alım başvurusu yapabilir ve ODTÜ bünyesinde de çalışma imkanına sahip olmaya başlamış olursunuz.