İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS Bursluluk sınav yerleri belli oldu mu?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini kapsayan bir sınavdır. Yaklaşan sınav nedeniyle adaylar, sınav giriş yerlerine odaklanmış durumda. Peki, İOKBS Bursluluk sınavının yerleri açıklandı mı? İOKBS bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgesiyle ilgili ayrıntılar haberimizde…

İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS Bursluluk sınav yerleri belli oldu mu?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları sona erdi. Bu sınav, milyonlarca öğrenciyi kapsayan bir katılımla gerçekleşti ve 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini hedefliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bursluluk sınavı takvimi ve kılavuzu, adaylara sınav tarihleri ve süreçleri hakkında önemli bilgiler sağlıyor. 2024 İOKBS'nin hangi gün gerçekleştirileceği ve sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. Öğrenciler ve veliler, bu bilgilere erişerek sınav sürecine hazırlıklarını tamamlamak için heyecanla bekliyorlar. Peki, İOKBS Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı? İOKBS bursluluk sınav tarihi ne zaman? İşte bursluluk sınavıyla ilgili detaylar…

İOKBS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için adaylar, sınav giriş belgelerini alabilmek için sorgulama ekranını kullanıyor. Sınav kılavuzuna göre, fotoğraflı sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden temin edilebilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan günü saat 10:00'da uygulanacak. Sınav yerleri ise sınavdan 7 gün önce www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

İOKBS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları 17 Mayıs'ta açıklanacak. 5, 6, 7, 8'inci sınıflar ve Hazırlık Sınıfı için 80 soru sorulacak ve adaylara 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11'inci sınıflar için ise 100 soru sorulacak ve süreleri 120 dakika olacak.