İletişim Başkanlığı Beklenen Kadroları Açıkladı: 155 Personel Alınacak!

2022 yılı sona ererken devlet kurumlarından personel ilanları ardı ardına gelmeye başladı. Özellikle son zamanlarda birçok kurum yeni alım listeleri yayınlamaya başladı.

İletişim Başkanlığı Beklenen Kadroları Açıkladı: 155 Personel Alınacak!

Bunlardan sonuncusu da İletişim Başkanlığı oldu. Başkanlık lise ve ön lisans mezunlarından oluşan 155 personel alımı yapacağını duyurdu. Vatandaşlar merak içerisinde alımın nasıl olacağına dair araştırmalar yapmaya başladı.

İletişim başkanlığından yapılan açıklamaya göre alım lise ve ön lisans mezunlarını kapsayacak. Ayrıca toplamda 155 kişi alınacak. KPSS puanı da alımda etkili olacak. Adayların bölümlere göre en az 60 veya 70 almış olma şartları aranacak. Yine İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre adaylar mülakata girmeyecek. Sadece aldıkları KPSS puanlarıyla alım gerçekleştirilecek. Bu durum sınav puanı yüksek olanları en ön sıraya taşıyacak.

Personel Alımı Şartları Neler?

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan 155 kişilik memur alımı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekiyor. Ayrıca görevini yapmaya yönelik herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişiler giriş için hak kazanacak. Son olarak ise adaylar hakkında güvenlik ve arşiv araştırılması yapılacak. Bu araştırmayı da geçen kişiler memur olmaya hak kazanabilecek.

Bunların dışında alımın tamamen KPSS puanıyla yapılacağı açıklandı. Adayların kimi pozisyonlar için 60 kimi pozisyonlar içinse en az 70 puan almaları şartı aranacak. Bu şartları taşıyan adaylar puanlarına göre sıralanarak bir liste oluşturulacak. Son olarak belirtmemiz gerekiyor ki erkek adayların askerlik ile ilişiği olmaması gerekmekte.

Hangi Pozisyonlarda Alım Yapılacak?

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre 155 kişilik kadro açıldı. Bu kadroya alımlar 2023 yılı içerisinde yapılacak. Alımların büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ve destek personeli alanlarında yapılacağı öğrenildi. Bu pozisyonlara başvuruda büro personellerinin ön lisans mezunu olması şartı aranacak.

Büro personeli pozisyonuna başvurmak isteyen adayla KPSS puanı en az 70 olma şartı aranacak. Temizlik görevlisi, koruma ve güvenlik görevlisi adayları için KPSS lise puanı en az 60 olma şartı aranacak. Bütün bu adaylar mülakata girmeyerek puanlarına göre en yüksekten düşüğe sıralanacaklar.