İBB Askıda Fatura Uygulamasına 2023 Yılında da Devam Edecek

İBB'nin "Askıda Fatura" uygulaması pandemi döneminden bu yana büyük ilgi gördü. Pek çok vatandaş ise faturalarını bu sayede ödeyebildi. Şimdi ise İBB'den yeni bir çağrı geldi. 2023 yılında da "Askıda Fatura" uygulaması devam edecek.

İBB Askıda Fatura Uygulamasına 2023 Yılında da Devam Edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden askıda fatura çağrısı geldi. 13 bin faturanın ödenmek üzere beklediği duyuruldu. Hayırseverlere bu konuda yapılan çağrı dikkat çekti.

İBB, Covid-19 pandemisi döneminde başlattığı 'Askıda Fatura' uygulamasını yeni yıl öncesi hatırlattı.

İBB'nin açıklamasına göre son 4 günde 500 bin lira tutarında 5 bin adet su ve doğalgaz faturası ödendi. Askıda Fatura uygulamasının 2023 yılında da devam edeceği belirtilirken yaklaşık 13 bin fatura kaldı.

'Askıda Fatura'nın internet sitesinden Anne-Bebek, Aile Destek, Eğitim Destek ve Ulaşım Destek paketlerine yardımda bulunmak mümkün.

Askıda Fatura üzerinden bugüne kadar ihtiyaç sahibi yurttaşlara verilen desteğin tutarı, 98 milyon 277 bin 405 TL’yi buldu.

Ödül kazanmıştı

Askıda Fatura kampanyası, en son 2021 yılı Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması'nı kazanarak 1 milyon dolar ödüle layık görülmüştü.

Dünyanın dört bir yanından 650 şehrin başvurduğu yarışmada, İstanbul, Avrupa’dan Paris ve Londra, Amerika’dan New Orleans gibi şehirlerin de bulunduğu birçok dünya kentini geride bırakarak uluslararası bir başarı elde etmişti.