Huawei Mate 50 akıllı telefon serisi satış rekoru kırdı!

Huawei Mate 50 serisi geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıktı. İlk olarak Çin pazarında satışa sunulan modeller, Apple'ın iPhone 14 lansmanından bir gün...

Huawei Mate 50 akıllı telefon serisi satış rekoru kırdı!
Huawei Mate 50 serisi geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıktı. İlk olarak Çin pazarında satışa sunulan modeller, Apple'ın iPhone 14 lansmanından bir gün önce, 6 Eylül tarihinde gerçekleştirilen görkemli bir lansman etkinliğinde tanıtıldı. Qualcomm tarafından geliştirilen performans canavarı Snapdragon işlemciler ile geliştirilen üç modelden oluşan seride, Mate 50'nin yanı sıra Mate 50 Pro ve Mate 50 RS modelleri karşımıza çıktı! 2022 yılının en çok beklenen akıllı telefon modellerinden bir tanesi olan Huawei Mate 50 serisi etkileyici tasarımı ile dikkatleri üzerinde topladı. Oldukça hoş bir görünüme sahip olan bu cihazlar, aynı zamanda yüksek performanslı donanımıyla da beğeni topladı. Kısa bir süre önce Çin pazarında satışa sunulan modeller, şimdiden rekor satış elde etmeyi başardı. İşte detaylar...

Huawei Mate 50 serisi dakikalar içinde 4 milyon satışa ulaştı

Çinli teknoloji devi Huawei kısa bir süre önce Mate 50 serisini, ülkesindeki e-ticaret siteleri ve fiziksel mağazaları üzerinden satışa çıkardı. Ortaya çıkan bilgiler, Huawei'nin yeni serisini toplamda 4 milyon birim olarak ürettiğini iddia etti. Şu anda stoklarda bulunamayan cihazların neredeyse tamamı dakikalar içinde satıldı. Çin'deki fiziksel Huawei mağazaları önüne Huawei Mate 50 serisi için uzun kuyruklar oluştuğu belirtilirken; pek çok kişinin ne yazık ki eli boş bir şekilde evlerine geri döndüğü açıklandı. Huawei CEO'su Yu Chengdong, hayranlarına gösterdikleri ilgilerden dolayı teşekkürlerini ifade etti. Mağaza önündeki uzun kuyrukları paylaşan Chengdong, gyeni amiral gemisi cihazlara olan yoğun talep nedeniyle üretimlerini daha da artıracaklarını söylerken, çok yakında stokların yenileneceğini ekledi ve şu açıklamayı yaptı:
"Dün Huawei Mate 50 serisi resmi olarak satışa çıktı ve çok sayıda hevesli tüketici, yeni cihazları satın almak için ülke genelindeki Huawei mağazalarını ziyaret etti. Seriye olan sevginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz! Daha fazla tüketicinin güçlü seriyi kullanabilmesi için ürün tedarikini sağlamak adına üretimlerimizi hızlandıracağız."
Snapdragon 8+ Gen 1 (4G) işlemci ile geliştirilen Huawei Mate 50, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS akıllı telefon modelleri için şimdilik küresel satış tarihi açıklanmadı. Dolayısıyla merakla beklenen cihazların ne zaman Türkiye pazarına giriş yapacağı şimdilik bilinmiyor.