Hemşire Paramedik Olabilir mi?

Hastaneler için olmazsa olmaz mesleklerden ve ekip üyelerinden birisi olarak bilinen hemşire paramedik olabilir mi konusunun cevabının resmi olarak hayır olduğu karşımıza çıkmaktadır.

Hemşire Paramedik Olabilir mi?

Hastaneler için olmazsa olmaz mesleklerden ve ekip üyelerinden birisi olarak bilinen hemşire paramedik olabilir mi konusunun cevabının resmi olarak hayır olduğu karşımıza çıkmaktadır. Aslında bakıldığında söz konusu sağlık ekibi üyelerinin paramedik konumunda görev alabileceği fakat direkt olarak paramedik bölümüne geçemeyeceği belirtilmektedir.

Söz konusu hemşirelerin paramedik bölümünde çalışabilme durumunun ise hemen hemen aynı eğitimi görmüş olmaları olarak belirtilmektedir. Buna ek olarak hemşirelerin görev ve sorumlulukları paramediklerden oldukça farklılık gösterdiği karşımıza çıkmaktadır. Buna göre bakıldığında sizler de hemşire ve paramedik arasındaki farkları, hemşirelerin görev ve sorumları nedir, hemşireler ne iş yapar konusu üzerine araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, işte bu yazımız içerisinde detayları bulabilirsiniz.

Hemşire ve Paramedik (Acil Tıp Teknisyeni) Arasındaki Farklar Nelerdir?

Aslında bakıldığında söz konusu hemşire ve paramedik arasındaki farkların en temel olarak eğitim seviyesi olduğu karşımıza çıkmaktadır. Buna göre bakıldığında hemşireliğin dört yıl paramediğin ise iki yıl olduğu bilinmektedir. Bu temel farka ek olarak hemşirelerin genel itibari ile bir kurum içerisinde paramediklerin ise acil durum alanı içerisinde faaliyet gösterdiği görülmektedir.

Söz konusu farklara ek olarak hemşirelik eğitimi içerisinde beslenme ya da fizyoloji gibi eğitim alanları üzerine de eğitim verildiği karşımıza çıkmaktadır. Buradan da anlaşıldığı gibi aslında hemşirelik içerisinde hasta bireylerin uzun vadeli bakımları yer almaktadır. Fakat paramedik ya da bir diğer adı ile acil tıp teknisyenlerinin uzun vadeli hasta bakımı yapması aranmamaktadır. Paramediklerin genel itibari ile yukarıda da değinilmiş olduğu gibi acil durum anlarında faaliyet gösterdiği karşımıza çıkmaktadır.

Hemşirelerin Görev ve Sorumlulukları Nedir?

Aslında bakıldığında hemşirelerin görev ve sorumluluklarının genel itibari ile hastanın tüm bakım ve tıbbi ihtiyaçlarını yerine getirmek olduğu kısa bir şekilde anlatılabilmektedir. Buna ek olarak hemşire paramedik olabilir mi konusunun yanı sıra hemşirelerin paramediklerden oldukça farklı bir işleyiş gösterdiği fakat hemen hemen aynı eğitimi aldıkları karşımıza çıkmaktadır. Hastalara uzun süreli bir bakım ve hastaların gerekli tetkiklerini yapması beklenen ve gereken hemşirelerin paramediklerden temel farkı budur.