EYT'liler Ne Kadar Maaş Alacak ve Ödeme Tarihi Belli Oldu mu?

EYT'lilerle ilgili merak edilenler tek tek yanıt buluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de yaptığı açıklama sonrasında milyonlarca EYT'liyi heyecan sardı. İlk emekli maaşlarını ne zaman alacaklar?

EYT'liler Ne Kadar Maaş Alacak ve Ödeme Tarihi Belli Oldu mu?

EYT'lilere verilen müjde ile birlikte ödemelerin yakında başlayacağı belirtiliyor. Peki milyonlarca EYT'li ne zaman ödeme alacak? İşte emekli maaşıyla ilgili güncel bilgiler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen toplantı sonrasında EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, düzenleme kapsamında herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağını belirterek "Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor" dedi. Erdoğan, çalışmaya devam edenlere sigorta prim teşviki verileceğini açıkladı.

TOBB Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç NTV'ye yaptığı açıklamasında, "Herhangi bir yaş sınırı gelseydi EYT içinde ikinci bir EYT olacaktı. Bu ortadan kalktı. 8 Eylül 1999 öncesinde yani 4447 yasa öncesinde işe girdiklerinde hangi koşullar geçerliyse o koşullarla vatandaşlarımız emekli olabilecek" dedi.

EYT başvurusu ne zaman nereye yapılacak?

Kılıç, süreçle ilgili şunları söyledi;

"Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim günü vardı. Borçlanma ve hizmet birleştirmeler konusunda zaten bugüne kadar çok adım atılmıştı, vatandaşlar da SGK'ya sıklıkla müracaat ettiler özellikle askerlik borçlanması için.

Meclise sevk edilecek, Meclise sevk edildikten sonra ben kısa bir süre içinde yasalaşacağını ümit ediyorum. Ocak ayı içinde yasalaşırsa takip eden ay başından itibaren vatandaşlarımız şubatın başından itibaren emeklilikle ilgili müracaatlarını sosyal güvenlik kurumlarına yapabilirler. E-devlet üzerinden yapabilirler."

EYT'lilerin emekli maaşları aylıkları ne zaman bağlanır?

Cem Kılıç, EYT kapsamında emekli olanların aylıklarının ne zaman bağlanacağına ilişkin ise şunları söyledi;

"Şubat ayı başından itibaren tahmin ediyorum aylıklar bağlanır. Artık bu hak elde edildikten sonra EYT düzenlemesiyle yaş şartı da kalktıktan sonra bence sigortası, prim günü dolmuş olanların emeklilik dilekçesi vermeleri en doğrusu olacaktır."