Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum Mitingi Çıkan Olaylar Nedeniyle Yarıda Kaldı (4)

İmamoğlu, saldırının ardından Twitter hesabından "Bugün yaşanan olayların Erzurumlu hemşerilerimle ilgisi yoktur. Yaralı vatandaşlarımızla konuşuyor, durumlarını yakından takip ediyorum" başlığıyla canlı yayında olaya ilişkin açıklamalarda...

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum Mitingi Çıkan Olaylar Nedeniyle Yarıda Kaldı (4)

'BU KONUNUN ERZURUMLULARLA İLGİSİ YOK'

İmamoğlu, saldırının ardından Twitter hesabından "Bugün yaşanan olayların Erzurumlu hemşerilerimle ilgisi yoktur. Yaralı vatandaşlarımızla konuşuyor, durumlarını yakından takip ediyorum" başlığıyla canlı yayında olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şimdiye kadar 9 civarında yaralıyla telefonda görüştüğünü belirten İmamoğlu, "Ne yazık ki bu olay, tertiplenmiş bir olaydır. Devletin kolluk güçleri, görevini yapmamıştır. Çoluk çocuk, insanların canı yanmıştır. Vali Bey, bilgi vermek için beni aradı ve 7 yaralı olduğundan bahsetti. Ben, şu ana kadar 9 civarında yaralıyla telefonda görüştüm. Burada yaralıları takip ediyorum. Takip etmeye devam edeceğim. Orada yaralanan bütün hemşerilerimin sağlıkla ilgili konuları bize emanettir. Bunu kimse unutmasın. Bu kötü aklın süreci sona ermiştir. Ben, çocukluğumdan beri Erzurum'la diyalog halinde olan bir aileyim. Burada akrabalarım var. İnsanlarımız var, hısımlarımız var. Erzurumluların kim olduğunu ben biliyorum. Bu konunun Erzurumlularla ilgisi yok. Erzurumlu kardeşlerim, bunu vicdanıyla, adaletiyle yakından takip edip sorgulayacaktır. Hiçbir kuşkum yok. Bu kötü aklın süresi 14 Mayıs'ta sona erecek" dedi.

İmamoğlu, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Düzgün Barış DENİZ/ANKARA, -

FOTOĞRAFLI