Ekrem İmamoğlu'ndan Doğalgaz İndirimine Sitem! İGDAŞ'tan Kesinti Yapıldığını Açıkladı!

İGDAŞ'a ait olan bütçenin payından kesinti yapıldığını belirten İBB Başkanı İmamoğlu, doğalgaz indirimine ilişkin önemli ifadelere yer verdi. İstanbul'daki doğalgaz indiriminin ardında ne yatıyor?

Ekrem İmamoğlu'ndan Doğalgaz İndirimine Sitem! İGDAŞ'tan Kesinti Yapıldığını Açıkladı!

Büyük ses getiren doğalgaz indirimine yönelik konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı. Doğalgaz indiriminin aslının İGDAŞ'ın payının kesilmesi olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da doğalgaza yapılan yüzde 12’lik doğalgaz indirimi kararı öncesinde kendileriyle istişare edilmediğini belirtti. İmamoğlu, “Doğalgaz indirimi yaptık diye açıklamalarını gülümseyerek izliyorum. Yapılan şey doğalgaz indirimi değil. Burada yaptıkları şey İGDAŞ'ın kendini idari paylarını yönettiği kısmının yüzde 56'sını keserek bir fiyat açıklamaları oldu. Yani aslında İGDAŞ'ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ'a girişle ilgili herhangi bir indirim yoktur" dedi.

“Bütün vatandaşlarımız bunu bilsin”

“Yani aslında İGDAŞ'ın payından kesmiş oldular. Yoksa İGDAŞ'a girişle ilgili herhangi bir indirim yoktur. Ama her halükarda gerçekten İGDAŞ'ın şu anda bu var olan payıyla beraber idari giderlerini bile karşılayamama riski vardır. Bu aslında tabiri caizse İstanbul'un kurumlarının elini darlatma girişimidir” diyen İmamoğlu yaşananı "İstanbul’un kurumlarının elini daraltma girişimi" olarak değerlendirdi.

İmamoğlu, vatandaşlara, "Hükûmetin bir katkısı yoktur. İGDAŞ’ın payının kesilmiş hali vardır, bütün vatandaşlarımız bunu bilsin" diye seslendi.

Soylu’nun arama iddialarına ‘acizlik’ dedi

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu ile arasındaki "telefon görüşmesi" iddiası üzerinden süren atışmayla ilgili de şunları söyledi:

"Kendi yalan ifadelerine iftiralarına o kötü diline kayda geçerken yaradanın cenabı Allah’ın ismini oraya eklemesin. İddialarını iftiralarını sadece yalın haliyle yazmasını tavsiye ediyorum diye yazdı. Oradayım ben. Daha geçenlerde deyip yaptığı açıklamadan sonra bunu döndürüp işte ta Covid dönemindeki paralara el konmasıyla ilgili telefona götürmesi acizliktir. İstifa etmesi konusundaki cesareti gösterememesinden dolayı böyle bir kaçak yol arıyor. Ben kendisini ilgili kişiye havale ettim. Ben kendisini ilgiyi kişiye havale ettim. O da cumhurbaşkanıdır. Bana soruyorlar neden mentionladınız diye, sebebi odur. Bundan sonra gereğini Sayın Cumhurbaşkanı yapar diye biliyorum."