e-Devlet EYT Emeklilik Başvurusu Rehberi Duyuruldu! Emekli Olacaklar İçin Başvuru Kılavuzu

e-Devlet üzerinden EYT'lilerin emeklilik için başvuru yapabileceği belirtiliyor. Hazırlanan kılavuz ile birlikte emekli maaşı almak isteyenler nasıl işlem sağlayacak? e-Devlet başvuruları şimdiden başladı.

e-Devlet EYT Emeklilik Başvurusu Rehberi Duyuruldu! Emekli Olacaklar İçin Başvuru Kılavuzu

e-Devlet ile EYT'lilerin emekli başvurusunda bulunabileceği belirtiliyor. Gelen son açıklamayla birlikte e-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılabileceği aydınlatıldı.

Türkiye'nin yaklaşık 23 yıllık çözüm bekleyen sorunu olan "EYT" konusunda hükümet nihayet çözüm noktasında önemli bir adım attı. Atılan adım kapsamında 1999 yılı eylül ayı ve öncesinde çalışmaya başlayan vatandaşların erken emekli olmasının önü açıldı. Erken emekli olmak isteyenler ise açıklama sonrasında anında işlemlerini yapmak için sıraya girmeyi başladı. Türkiye genelinde SGK binalarının önünde kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, EYT konusunda yapılacak işlemler ve kendi durumlarını öğrenmek için bilgi almak istiyor. Peki, e-Devlet EYT Başvuru nasıl yapılır? e-Devlet Kapısı EYT Emeklilik Başvuru Rehberini sizler için hazırladı.

E-DEVLET EYT BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Emeklilik başvurusu için eskiden kurum kurum gezerek belge toplamak zorunda olan vatandaşlar artık evlerinde veya iş yerlerinde bilgisayar başından bütün işlemlerini rahatlıkla yapabiliyor.

AK Parti hükümetinin en büyük icraatlarından biri olan e-Devlet Kapısı hizmeti sayesinde emeklilik işlemleri artık internet üzerinden, hiçbir kurumun kapısında kuyrukta beklemek zorunda kalmadan halledilebiliyor.

e-Devlet Kapısı üzerinden işlem yapabilmek için ise şifreniz ve diğer kişisel bilgilerinizin yanınızda olması yeterlidir.

E-DEVLET KAPISI EYT EMEKLİLİK BAŞVURU REHBERİ

e-Devlet Kapısı üzerinden emeklilik başvurusu rahatlıkla yapılabilmektedir.

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın.

Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın.

Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin.

SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın.

Diğer iletişim bilgilerini de doldurun.

‘Aylık alıyor mu?’ sorusunu da "evet" veya "hayır" olarak yanıtlayın.

Son aşamada ‘ileri’ butonu ardından ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.