Dünyanın ilk 5G el konsolu Razer Edge 5G tanıtıldı!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli popüler mobil operatör şirketi Verizon, MWC Las Vegas'ta yaptığı sürpriz bir duyuruda dünyanın ilk 5G el konsolu olan...

Dünyanın ilk 5G el konsolu Razer Edge 5G tanıtıldı!
Amerika Birleşik Devletleri merkezli popüler mobil operatör şirketi Verizon, MWC Las Vegas'ta yaptığı sürpriz bir duyuruda dünyanın ilk 5G el konsolu olan Razer Edge 5G ile karşımıza çıktı! Razeri le Qualcomm firmalarının iş birliği doğrultusunda hayata geçen ürün, son derece şık tasarımı ile dikkatleri üzerinde topladı. Performans konusunda olağanüstü bir verimlilik vaat eden cihaz, dünyanın dört bir yanındaki oyunseverlerin ilgisini çekti.

Razer Edge 5G el konsolu, dizüstü oyun bilgisayarları ile kapışacak!

Razer Edge 5G yüksek performansını geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Qualcomm imzalı Snapdragon G3x Gen 1 yonga setinden alıyor. Eşi benzeri görülmemiş bu işlemci, hızlı ve konforlu bir deneyime kapı aralıyor. Öte taraftan cihaz, yeniliğe önem veren yapısıyla yerel oynatmayı ve oyunları akışla karıştıran deneyimiyle dikkat topluyor. WiFi 6E, HDR ve VRS desteği ile gelen cihaz, 144 Hz ekran yenileme hızı vaat ediyor. 5G mmWave ile gelişmiş bağlantı imkanı sunan el konsolu, taşınabilir oyun bilgisayarları ile rekabet etmek üzere geliştirildi. Razer el konsolu oyunları yerel olarak maksimum kalitede çalıştırmak için yeterli performansa sahiptir. Aynı zamanda oyunlar için en iyi teknolojileri sunan akış deneyimleriyle uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Adreno GPU grafik birimi ile karşımıza çıkan cihaz, aynı zamanda FastConnect 6900 teknolojisine de ev sahipliği yapmaktadır.

İnternet olmadan oyun oynamak mümkün!

6.67 inç OLED ekrana sahip olan Razer Edge 5G, 1080p çözünürlük desteği ile geliyor. 10 bit HDR desteği bulunan el konsolu internet bağlantısına ihtiyaç dahi duymadan oyunları çalıştırma yeteneğini bünyesinde barındırıyor. Bu sayede oyuncular, tamamen mobil bir şekilde, hareket halindeyken dahi oyun deneyiminden bir parça olsun kopmuyor! Razer Edge 5G asimetrik analog çubuklar, ekranın yan taraflarına konumlandırılmış olan hoparlörler, paylaşım ve menülere hızlı erişim sağlayan butonlar, yüksek derinlikte tetikleyiciler ve üstteki ek yapılandırılabilir tuşlarıyla konfor sağlıyor. USB-C bağlantı girişine izin veren modelde 4K ekranlar için destek sağlanırken; ayrıca XR genişletilmiş gerçeklik gözlükleriyle de entegrasyon sağlanacağı söyleniyor. Razer Edge 5G'nin çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Cihazın kapsamlı tanıtımının 15 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan RazerCon 2022 etkinliğinde yapılması bekleniyor.