Dışişleri Bakanlığından 84 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başladı!

Dışişleri Bakanlığı, kadrolu personel alımı yapacak olduğunu belirtirken yüksek maaşla çalışma imkanından yararlanmak isteyenler ilanı kovalamaya başladı. Bakanlığın 84 bin TL maaşla personel alımlarında hangi şartlar aranacak? gelin bir bakalım.

Dışişleri Bakanlığından 84 Bin TL Maaşla Personel Alımı Başladı!

Dışişleri Bakanlığı oersonel alımına dair merak edilen tüm detaylara yer verdi. Başvuru şartları, maaş, son başvuru tarihi ve alınacak kadrolara dair tüm sorulan sorulara cevap bulacak olduğunuz detaylar aktarıldı. Başvuru şartları ve tarihiyle ilgili olarak başvuru yapacak personellerde bilgi toplamaya başlayarak Bakanlığın bünyesinde çalışmak üzere bir an önce harekete geçmeye başlamış oldu. Başvuruya dair kurum tarafından yapılan bilgilendirmede en az 70 puan KPSS şartı aranacak. Başvuru yapacak olan adaylar arasında bir sıralama gerçekleşmeye başlamış olacak.

Dışişleri Bakanlığı 84 Bin TL Maaşla Çalışma

Kurum tarafından alınacak personellerde değişiklik gösterilmiş olurken, pozisyonlara bağlı olarak alım gerçekleşmeye başlamış olacak. Dışişleri Bakanlığının bünyesinde çalışmak isteyenler için 84 bin TL maaşla çalışma hakkı tanınmaya başlanacak. Dışişleri Bakanlığında çalışacak personellerin alacakları maaş en düşük 42.320 TL şeklinde olurken, en yüksek 84. 640 TL olacak.

Kamu Kurum ve Kuruluşların Büyük Ölçekli İşlem Birimlerinde çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi. Yüksek bir maaşla çalışma imkanına sahip olacak personellerin hangi şartları da taşıması gerektiğine dair tüm detaylara yer verilmiş oldu. Buna göre personel başvurularını yapacak olanlarında istenen şartları mutlaka eksiksiz şekilde yerine getirilmesi gerekecek.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımları Başvuru Şekli ve Şartı

Dışişleri Bakanlığı personel alımlarında başvuru şekli ve şartının nasıl olacağı sorgulanan konuların başında yer alıyor. Çünkü Bakanlığa bağlı personeli olarak çalışmak isteyenler de doğal olarak başvuru süreçlerini de kaçırmak istemiyor. Bir an önce hızlı şekilde başvurularının yapılmasını isteyen adaylarında Dışişleri Bakanlığı şartlarının neler olduğunu sorgulamaya başlamış olduğunu söylemeliyiz. Dışişleri Bakanlığı personel alım başvuru şartı ve şekline baktığımız zaman son başvuru tarihi 27 Marta kadar devam etmiş olacak. 27 Mart saat 18:00’ a kadar başvurular alınmaya başlanacağı bildirildi.