Dışişleri Bakanlığı duyurdu! Hollanda'da dolgun maaşlı iş imkanı

Dışişleri Bakanlığı yurt dışında iş arayanlar için müjdeyi verdi. Yapılan açıklamaya göre Lahey Büyükelçiliği bünyesinde görev almak üzere personel alımları başladı. Adayların KPSS şartına tabi tutulmayacağı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı duyurdu! Hollanda'da dolgun maaşlı iş imkanı

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda Lahey Büyükelçiliği bünyesinde görev almak üzere iki personel alımı yapacak. Sekreter pozisyonunda yapılacak olan alımların başvuru şartları duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Bakanlık kariyer sayfası üzerinde yayımladığı ilana göre Hollanda Personel Alımı kapsamında Lahey Büyükelçiliği bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli Türk Uyruklu adaylar içerisinden olmak üzere 2 Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirilecektir. Alımlar Sınav ile belirlenecek olup herhangi bir KPSS şartı talep edilmemektedir.

hol2.jpg

Sözleşmeli Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı Büyükelçilik bünyesindeki eksikliği gidermek üzere alımını yapacağı sekreter adaylarından,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

Ayrıca Özel Olarak ise,

  • Sınav tarihi itibari ile 46 yaşından büyük olmamak,
  • En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,
  • Her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına herhangi bir engeli olmamak,
  • Çok iyi derecede Hollandaca ve Türkçe biliyor olmak ve buna ek olarak İngilice biliyor olmak tercih sebebidir.
  • Bilgisayar Kullanabilmek,

gibi şartlar aranacaktır.

hol3.jpg

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Sekreter alımı için başvurular başladı. Sadece Elektronik ortamda yapılacak başvurular kabul edilecektir. Buna göre 4 Kasım 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 20 gün içerisinde yani 24 kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir. Aşağıdaki başvuru ekranını kullanabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: 4 - 24 Kasım 2022

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim