Depremi Bu Uygulamalar İle Hemen Öğreneceksiniz! İşte Detaylar

Deprem riskli her an hayatımızda. Bu nedenle depreme karşı önlemle yaşamak için destek alabileceğiniz uygulamalar var. Bu uygulamalar hangisi diyorsanız gelin bakalım.

Depremi Bu Uygulamalar İle Hemen Öğreneceksiniz! İşte Detaylar

Deprem her an bizi bulabilir. Evde, okulda, işte, tatilde.. Bu nedenle depreme karşı daha tedbirli bir hayatın parçası olmamız önemli. Deprem olaylarına karşı daha iyi tedbir almak isteyenler uygulamaları kullanarak bunu sağlayabilir. Ölümcül doğal afetlerin başında deprem yer alırken, 7 ve üzerinde meydana gelen şiddetli sarsıntılar beraberinde ağır hasarlarında gün yüzüne çıkmasına neden oluyor.

Deprem, günümüzde teknolojik gelişmelerden destek alınarak tespit edilmeye çalışılıyor. Özellikle sismik dalgalar aracılığıyla deprem vakasına dair tespitler yapılıyor. Erkenden önlem alınması da hayat kurtarmayı sağlıyor. Mobil uygulamalara taşınmış olan deprem uyarıları, vatandaşların daha da bilinçli ve güvenli şekilde yaşam sürmeleri açısından son derece önemli. Mobil uygulamalara kadar taşınmış olan bu tür sistemler sayesinde, anlık deprem takipleri de yapılabiliyor.

Deprem Bilgi Sistemi Veriliyor!

Anlık deprem uygulamaları ile doğabilecek depremlere karşı bilgi aktarımı yapılıyor. Aynı zamanda ülkemizdeki yaşanan depremleri de canlı olarak takip edebilmenizi sağlayacak gelişmiş bir algoritmaya sahip. AFAD verilerinin kullanıldığı uygulamalar sayesinde deprem riskinin olabileceği yerlerle ilgili anlık tespit işlemleri yapılmaya devam ediliyor. Veri güncellemesi her 10 saniye de bir yenilenmeye başlanıyor.

Deprem uygulamalarını kullanacak olanlar hangi özelliklerden yararlanabilecek olduğuna detaylı şekilde bakıldığında şöyle sıralanabilir;

  • 10 saniye aralıklarla verilerin hızlı şekilde güncellenmesi
  • Depremler ile ilgili anlık bilgilendirme yapılması
  • Düşük, orta ve yüksek seviyedeki şiddetlerine bağlı olarak depremler ile ilgili haber verilmesi
  • Daha tedbirli bir yaşam sürülmesi

Tüm bunlar göz önüne alındığında deprem uygulamalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmek mümkün. Bu sebeple deprem uyarılarının yapılacağı bu tür uygulamaların kullanılması oldukça önemlidir.

EAfad Uygulaması İle Deprem Bilgisi

EAFAD uygulaması sayesinde yaşanabilecek deprem vakalarına karşı daha kontrolcü bir hayatı benimsemiş olursunuz. Sismik dalgaların tespiti ve hemen uyarılmasıyla depremin yaşanması muhtemel olan yerler ile ilgili bilgi verir. Anlık deprem takibi yapabilirsiniz.