Bu Hava Durumunda Önünüzü Bile Göremeyeceksiniz! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarısını Yaptı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava durumu açıklamasıyla birlikte yoğun sis uyarısında bulunuldu. Bazı şehirlerde durumun kritik olduğu vurgulandı. İşte MGM'nin son değerlendirmesi...

Bu Hava Durumunda Önünüzü Bile Göremeyeceksiniz! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarısını Yaptı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sarı kodlu uyarıyla beraber 8 şehrin kritik yoğun sis altında kalacağını belirtti. Hava durumunda detaylar tek tek açıklanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli ve Artvin çevreleri ile Sakarya’nın kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’da yer yer yoğun olmak üzere kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde pus ve sis bekleniyor.

Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa'da özellikle gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Sarı kod ne demek?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.