Babacan Açıklama Yaptı! Önce Yol Haritası Sonra Aday Dedi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti liderleriyle yaptığı özel görüşmelerde geçiş prosedürünün bir taslağını paylaştığını açıkladı....

Babacan Açıklama Yaptı! Önce Yol Haritası Sonra Aday Dedi!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti liderleriyle yaptığı özel görüşmelerde geçiş prosedürünün bir taslağını paylaştığını açıkladı. haberay.com.tr haber merkezimizin edindiği bilgiye göre Babacan sabırsızlıkla beklenen başkan adayı için, "Masadan kalkabilir veya masadan kalkabilir. Hemen sohbet başlatmak tehlikelidir. Kazanmak istiyorsak ortak adayla bu pozisyonu kabul etmeliyiz. Beklentiler büyük olduğu için temelin dik durması gerekir” dedi.

"Önce Ne Yapacağımızı Sonra Adayı Konuşmak İstiyoruz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a göre ortak cumhurbaşkanı adayı seçilmeden önce "temel politikalar" ve "parlamenter sisteme geçişin yol haritası" üzerinde anlaşmaya varılması gerekiyor. haberay.com.tr haber merkezimizin edindiği bilgiye göre Babacan, "Önce ne yapacağımızı sonra adayı konuşmak istiyoruz" diyerek ortak adayın masadan kalkabileceğini veya dışarıdan girebileceğini belirtti. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin desteğiyle bir araya getirilen altı muhalefet partisi arasındaki ikinci tur müzakereler 2 Ekim'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak toplantıda devam edecek. Önceden planlanmayan bir toplantı trafiği de vardı. Bu hafta özellikle dikkat çeken, parti yetkilileri ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bire bir görüşmeleri oldu. İstanbul'da gazete, televizyon ve haber sitelerinin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Ali Babacan'a göre, seçime giden süreç daha hızlı çalışılması gerekiyor. Ayrıca bu görüşmelerde geçiş sürecinin zaman çizelgesi ve temel politikalar hakkındaki fikirlerini liderlerle paylaştığını belirtti.

"Temel Politika operasyonu Üzerinde Çalışmayı Bitirmek Üzereyiz."

Görüşmeyi talep edenin kendisi olduğunu kabul eden Babacan, "Altı ay önce üzerinde çalıştığımız, geçiş sürecinin yol haritasına ve temel politikalara yönelik bir şablon vardı. Genel başkanlarla yaptığımız görüşmede bunu dile getirdim. Tarafımız bu konuyu kendi içinde ele alacaktır. Bizce, istişarenin temeli olarak kullanılabilecek bir yapı önerdik. Parlamenter sisteme geçişin ne kadar süreceğini, acele etsek mi yoksa Cumhurbaşkanının birkaç kritik yıl yetkilerini alalım, sonra parlamenter sisteme mi geçelim" diyeceğiz diye açıklama yaptı. Babacan, Mevcut anayasanın kendisine verdiği yetki, örneğin düzenleme ve atama yapabilirler, kendisi, kabinesi ve onları destekleyen partiler bu süreci nasıl yönetecek?” dedi. Babacan, temel politikaların bir diğer önemli konu olduğunu ve ekonomiden dış politikaya, eğitimden sağlık politikasına kadar uzanan konularda bir anlayışa ulaşmanın önemli olduğunu ifade etti. Babacan, kilit politika alanlarında başlıkların ne olması gerektiğini sordu. Bu konudaki araştırmalar yakında tamamlanacak. Doğal olarak, diğer taraflarca da üzerinde çalışılacaktır. Oluşturulabilecek birkaç seçenek vardır. Ortak başkan adayı tek sesle konuşmalıdır.