Adalet Bakanlığı personel alımı devam ediyor! 500 kişi alınacak

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı için son başvuru tarihi neredeyse geldi çattı... Başvurular devam etmekle birlikte, bakanlık başvuru yapacak adayların elini çabuk tutması gerektiğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı personel alımı devam ediyor! 500 kişi alınacak

Adalet Bakanlığı KPSS şartsız personel alımı yapıyor. Çok sayıda kişinin işe alınacağı ilanda başvuru şartları ve tarihleri resmen açıklandı.

Adalet Bakanlığı güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, personel alımı ilanları açmaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı’nın personel alımına ilişkin yapacağı duyurular büyük bir merakla beklenirken, geçtiğimiz haftalarda 500 personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Bakanlığın açıklamasının ardından, söz konusu alımın detayları araştırılmaya başlandı.

adalet-2.jpg

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Tarihi

Adalet Bakanlığı’nda çalışmak isteyen ve ilana başvuracak kişiler, 10-16 Kasım tarihleri arasında, ÖSYM sistemi üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler. Sınavın geç başvuru tarihleri ise 24 Kasım 2022 olarak belirlendi.

Adalet Bakanlığı Sınavı Nerede Yapılacak?

Adalet Bakanlığı, 500 personel alımı için sınav gerçekleştirecek. Adayların katılacağı sınavlar Ankara-Çankaya ve Ankara-Yenimahalle olmak üzere iki farklı adreste uygulanacak. Sözlü ve yazılı şekilde yapılacak olan sınavların, ne zaman gerçekleşeceği de belli oldu.

adalet.jpg

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Sınavı Ne Zaman?

500 personel alımı için yapılacak sınav, adaylar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Adalet Bakanlığı da sınavların ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgilendirmede bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yazılı sınavın 25 Aralık 2022’de gerçekleşeceği belirtildi.

Adalet Bakanlığı Sınavı Kaç Soru?

Yazılı sınavda adayların karşısına 45 soru çıkacak. 45 sorudan 35 tanesi Genel Yetenek ve Genel Kültür’den sorulacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür kapsamında soru dağılımı şu şekilde:

  • Türkçe: 10 Soru
  • Matematik: 10 Soru
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi: 5 Soru
  • Türk Kültür ve Medeniyetleri: 5 Soru
  • Temel Yurttaşlık Bilgisi: 5 Soru