Adalet Bakanlığı Bu Şartları Karşılayanları Memur Yapacak! Bakanlıktan Güncel Memur İşe Alım İlanı!

Adalet Bakanlığı'nın güncel olarak memur alım ilanı verdiği ortaya çıktı. Paylaşılan bilgilerle birlikte memur alımındaki şartlar ortaya çıktı. 500 memur alımında 18 - 35 yaş şartının yanı sıra genel itibarıyla lisans ve ön lisans vurgusu yapılıyor.

Adalet Bakanlığı Bu Şartları Karşılayanları Memur Yapacak! Bakanlıktan Güncel Memur İşe Alım İlanı!

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı verdi. 500 kişi istihdam edilecek. Başvuru şartları resmen açıklandı. Başvurular online olarak vatandaşlara açıldı. İntenet üzerinden gerçekleştirilecek başvurular için 16 Kasım 2022'ye kadar vaktiniz bulunuyor. ÖSYM'nin sistemi olan AİS üzerinden gerekli bilgileri doldurabilir ve Adalet Bakanlığı'nda memur olabilmek için başvuruda bulunabilirsiniz.

Kamu memur alımı genel şartlar

Başvuru için T.C. vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılmış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği olmamak ve TCK’daki ilgili suçlardan mahkum olmamak gerekmektedir. İşte hangi bölüme mezunlarının başvuru yapabileceğine dair tüm detaylar.

Adalet Bakanlığı personel alımı mezuniyetler

500 kamu personel alımı için adayların Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi önlisans programı mezunu olması gerekmektedir. Bu kapsamda lisans veya önlisans alan kodu 3209, 1102, 9339 veya 6352 olanlar başvuru yapabilecek.

Kadrolu personel alımı başvuru tarihleri

Adalet Bakanlığı 500 kamu personel alımı için başvuru iş ve işlemleri online olarak 10 Kasım ile 16 Kasım tarihleri arasında olacak. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi AİS internet sitesinden online olarak yapılabilecek. Başvuru geç günü ise 24 Kasım olarak açıklandı.