Adalet Bakanlığı 500 personel alımı yapıyor! Nasıl başvuru yapılır?

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı ile karşımıza çıktı. 500 kişinin işe kabul edileceği ilanda başvurular bugün itibarıyla resmen açılmış bulunuyor. Başvuru şartları belli olurken, sürece dair tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Adalet Bakanlığı 500 personel alımı yapıyor! Nasıl başvuru yapılır?

Adalet Bakanlığı açıkladı... Bakanlık personel alımı yapıyor! 500 kişi istihdam edilecek. Başvuru şartları ve tarihleri belli oldu.

Adalet Bakanlığı GÜNCEL 500 memur alımı başladı. Kadrolu statüde olmak üzere 5. ve 9. kadrolara atama yapılacak. Adalete personel alımı için şartlar nelerdir? Kimler Adalet Bakanlığı memur alımlarına başvurabilir?

adalet.jpg

Kadrolu memur alımı (genel şartlar)

Adalet Bakanlığı 500 memur alımında adayların 657 sayılı DMK’daki şartlara haiz olması, T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmaması, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılmış olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, askerlikle ilişiği olmaması şartları var. Diğer genel hususlara aşağıdaki kılavuzdan ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

Kamu personel alımı (mezuniyetler)

Başvurularda adayların Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi önlisans mezunu olması şartı var. Başvurularda lisans veya önlisans alan kodu 3209, 1102, 9339 veya 6352 olması gerekmektedir. İşte Adalet Bakanlığı memur alımı başvuru sürecine dair tüm tarihler:

adalet-2.jpg

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru süreci

Adalet Bakanlığı bünyesinde kadrolu 5 ve 9. derece kadrolara 500 memur alımında süreç 10 Klasım 2022 itibarıyla başladı. Adaylar 16 Kasım’a kadar ÖSYM’nin AİS internet sitesinden iş ve işlemleri online olarak yapmaları gerekiyor. Başvuru geç günü ise 24 Kasım 2022’dir.

Başvuru ekranı.