31 Mart yerel seçimlerde sandık görevleri iptal edilebilir mi? Seçim görevine gitmeme durumunda uygulanacak ceza nedir?

Yerel seçimlerde, sandık görevlileri genellikle parti üyeleri ve memurlar arasından belirlenir. Ancak, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde sandık başında görev almak istemeyenler, "seçim görevi iptal edilir mi?" sorusuna cevap arıyorlar. Peki, seçim görevi nasıl iptal edilir? Seçim görevine gitmeme cezası nedir?

31 Mart yerel seçimlerde sandık görevleri iptal edilebilir mi? Seçim görevine gitmeme durumunda uygulanacak ceza nedir?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde sandık başında görev alacak kişiler, farklı sebeplerle seçim görevinde yer alamayacak olabilirler. Bu durumda ise seçim görevi nasıl iptap ediliyor merak ediliyor. Peki, sandık görevlisi olarak atanmanın yanı sıra, seçim görevine gitmeme durumunda uygulanacak ceza nedir? 31 Mart yerel seçimlerde sandık görevleri iptal edilebilir mi? İşte, tüm bu soruların cevapları...

SEÇİM GÖREVİ İPTAL EDİLİR Mİ?

YSK'nın açıkladığı gibi seçimde seçim görevini geçerli nedenler sebebiyle yürütemeyeceklerin, görevi veren ilçe seçim kuruluna başvurması gerekir.

SEÇİM GÖREVİNE GİTMEME CEZASI NEDİR?

Sandık kurulu görevleri, 298 sayılı Kanun'un 22. ve 23. maddesine göre belirlenir. Sandık başındaki görevine geçerli gerekçe göstermeden gitmeyen sandık görevlilerine 50 günden az olmamak kaydı ile idari para cezası uygulanır.