23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşımanın ücretsiz olduğu iller hangileri?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl salı gününe denk geliyor. 23 Nisan'da bazı illerde toplu taşıma ücretsiz hizmet verecek. Peki, İstanbul'da otobüs, metrobüs, Marmaray, metro ve vapur gibi toplu taşıma araçları ücretsiz mi? Ankara'da ulaşım ücretsiz mi olacak? İşte, 23 Nisan'da ücretsiz toplu taşıma imkanı sunan iller...

23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşımanın ücretsiz olduğu iller hangileri?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın denk geldiği salı günü resmi tatil olarak kabul edilecek. Bu nedenle bazı belediyeler, toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olarak hizmet verecek. Peki, 23 Nisan Salı günü ulaşım ücretsiz mi olacak? İstanbul2da toplu taşıma ücretsiz mi olacak? Ankara'da ulaşım ücretsiz mi olacak? Antalya'da otobüsler bedava mı olacak? İşte, toplu taşımanın ücretsiz olacağı iller...

23 NİSAN'D TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Çocuk bayramının kutlandığı 23 Nisan'da İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir'de ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

İSTANBUL

İETT'den yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin ücretsiz seyahat edebileceği belirtildi. Otobüs seferleri Cumartesi tarifesiyle, Metrobüs seferleri ise hafta içi tarifesiyle işleyecek.

Ancak, Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarında ücretsiz seyahat uygulamasının geçerli olmayacağı belirtildi.

ANKARA

EGO Genel Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yılında toplu taşıma hizmeti ücretsiz olacak.

Sabah saat 06.00'dan başlayarak gece saat 24.00'e kadar EGO Genel Müdürlüğü'ne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması kararı kapsamında, 23 Nisan 2024 Salı günü EGO Genel Müdürlüğü'nce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro ve ANKARAY ile daha önce belirlenen servis saatlerinde olmak kaydıyla Teleferik) ücretsiz faydalanılabilecek.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki yolcularını 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

ANTALYA

23 Nisan Salı günü belediyenin resmi plakalı otobüsleri, ANTRAY ve nostalji tramvayı, vatandaşların kutlamalara rahat ulaşım sağlamaları için ücretsiz hizmet verecek.