2023'ün En Güçlü Pasaportu Listesi Duyuruldu! Türkiye Dünyaca Kaçıncı Sırada?

2023'te dünyanın en güçlü pasaportlar listesi açıklandı. Listede yakından tanıdığınız pek çok ülke bulunurken, sıralamasına şaşıracağınız ülkeler de bulunuyor. Türkiye bu sıralamada kaçıncı oldu?

2023'ün En Güçlü Pasaportu Listesi Duyuruldu! Türkiye Dünyaca Kaçıncı Sırada?

Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Öyle ki sıralamada Türkiye'nin kaçıncı olduğunu görünce şaşıracaksınız.

Küresel çapta seyahat pandemi sonrası yüzde 75 artarken ülkelerin vizeli veya vizesiz seyahat olanaklarını değerlendiren Henley Passport Index, dünyanın en güçlü ve zayıf pasaportlarını açıkladı.

193 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan Japonya 5 yıl üst üste dünyanın en güçlü pasaportu seçilirken Afganistan dünyanın en zayıf pasaportu seçildi.

Bir diğer Asya ülkesi Singapur 192 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunarak 2. sırada yer aldı. Dünyanın en güçlü pasaportları listesinde Almanya ve İspanya 3. sırayı paylaşıyor.

Avrupa ülkeleri Finlandiya, İtalya ve Lüksemburg ise 4. sırada yer aldı. Avusturya, Danimarka, Hollanda ve İsveç, 188 destinasyona vizesiz veya varışta vize seçeneğiyle 5. sırada yer aldı.

Sıralama şu şekilde devam etti:

6. Fransa, İrlanda, Portekiz, Birleşik Krallık

7. Belçika, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, ABD, Çek Cumhuriyeti

8. Avusturalya, Kanada, Yunanistan, Malta

9. Macaristan, Polonya

10. Litvanya, Slovakya