2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Tarihi Belli Oldu mu? YKS ile Farklı Olacak Denmişti Ama...

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tarih belli oldu mu araştırılıyor. Bu konuda hükümetten gelen açıklamalar gözler önüne serildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı, seçim tarihinde kesin bir ifade kullandı mı? YKS ile farklı bir zaman diliminde mi olacak?

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Tarihi Belli Oldu mu? YKS ile Farklı Olacak Denmişti Ama...

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AKP'den gelen açıklama dikkat çekti. YKS ile farklı bir tarihte olup olmayacağı sorulmuştu. ÖSYM ile bu konuda ortak bir adım mı atılacak? İşte son dakika 2023 seçimleri hangi gün yapılacak sorusunun yanıtı...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Seçim tarihinde ayarlama yapılabilir, belirlenmiş bir tarih yok" dedi.
ÖSYM, önümüzdeki yıl yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tarihini açıkladı. Takvime göre sınav 17-18 Haziran 2023'te yapılacak. Ancak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin de bu tarihte yapılacağı için herkesin aklına "Erken seçim mi var?" sorusu geldi.

Anayasa'nın 101. maddesinin yer alan ikinci fıkrasında "Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir" ifadesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 ve 2018'de 2 defa Cumhurbaşkanı seçildiği için üçüncü defa aday olamayacağı ortadayken bu sınav tarihi değişikliği tartışmaların daha da büyümesine yol açtı. Seçim tarihine yönelik tartışmalar sürerken AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'den çarpıcı bir açıklama geldi,

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Şen, "Seçimin öne alınması konusunun Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ilgisi yok. Haziran ayı hac dönemine denk geliyor. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise ikinci tur bayram tatiline denk geliyor. Bu iki duruma göre bir ayarlama yapılabilir. Belirlenmiş bir tarih yok. TBMM’de konuşulsun, orada yapılsın isteriz" ifadesini kullandı.