Google Stadia kapanıyor! İşte o tarih

Teknoloji devi Google'ın geliştirmiş olduğu bulut oyun hizmeti Google Stadia, ilk olarak Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen şirket etkinliğinde piyasaya duyuruldu....

Google Stadia kapanıyor! İşte o tarih
Teknoloji devi Google'ın geliştirmiş olduğu bulut oyun hizmeti Google Stadia, ilk olarak Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen şirket etkinliğinde piyasaya duyuruldu. Fakat ne yazık ki platform çok da uzun ömürlü olmadı. Şu anda birçok ülkede hizmet veren servis, açıklanan son bilgilere göre çok yakında kullanıcılarına veda edecek. Birçok ülkede faaliyet gösteren Google Stadia platformu şimdiye kadar ne yazık ki Türkiye pazarına giriş yapmadı. Anlaşılan o ki ilerleyen süreçte de ülkemize gelmeyecek. Şirket, abonelikler hariç kontrolör gibi donanımlar, oyunlar ve diğer ücretli içerikleri satın alan tüm oyunculara geri ödeme yapacak. Google, gelecek yılın Ocak ayı ortasına kadar ödemelerin tamamlanacağını bildirdi. Fakat cihazların fiziki mağazalarda dahi iade edilmesinin mümkün olmayacağı açıklandı.

Google Stadia platformu yakında kullanıcılarına veda edecek

Google Stadia başkan yardımcısı ve genel müdürü Phil Harrison, Stadia platformunun yeteri kadar aboneye sahip olmadığını dile getirdi. Bu yüzden yollarına devam etmekte güçlük çektiklerini ifade eden Harrison, üzücü haberi hayranlarıyla paylaştı. Google Stadia platformu yakında kullanıcılarına veda edecek "Google, uzun yıllardır oyun endüstrisinin birçok yönüne yatırım yaptı. Geliştiricilerin Google Play ve Google Play Oyunlar'da oyun uygulamaları oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı oluyoruz. Oyun oluşturucular, YouTube üzerinden dünyanın dört bir yanındaki kitlelere ve kısa içeriklere ulaşıyor. Ve bulut akışımız teknoloji, geniş ölçekte sürükleyici oyun deneyimi sağlar. Birkaç yıl önce, bir tüketici oyun hizmeti olan Stadia'yı da piyasaya sürdük. Stadia'nın tüketiciler için oyun akışına yaklaşımı güçlü bir teknolojik temel üzerine inşa edilmiş olsa da, kullanıcılarda beklenen ilgiyi görmedi. bu yüzden Stadia yayın hizmetimizi sonlandırmak için zor bir karar verdik." Google Stadia platformu yakında kullanıcılarına veda edecek Phil Harrison, Google Stadia'nın kapanması ile birlikte platformun çalışanlarının ne olacağını da açıkladı. Bu kişileri kovmayacaklarını ifade eden Harrison, çalışanların şirkette başka departmanlarda çalışmaya başlayacağını ifade etti. Buna örnek veren şirket yöneticisi, Stadia teknolojisinin YouTube, Google Play Store ve çeşitli artırılmış gerçeklik projelerinde yeniden hayata geçirilebileceğini belirtti. "Oyun oynamaya derinden bağlıyız ve geliştiricilerin, endüstri ortaklarının, yaratıcıların ve bulut kullanıcılarının başarısını sağlayan yeni araçlara, teknolojilere ve platformlara yatırım yapmaya devam edeceğiz," açıklamasında bulundu. Stadia'nın 2023 yılında hizmet vermeyi durduracağını duyurdu.