Galaxy S23’ün İşlemcisiyle İlgili Yeni Bir İddia Geldi!

Galaxy S23 serisinin kullanacağı işlemci ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Pazarın en başarılı oyuncularından Samsung, önümüzdeki aylarda Galaxy...

Galaxy S23’ün İşlemcisiyle İlgili Yeni Bir İddia Geldi!
Galaxy S23 serisinin kullanacağı işlemci ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Pazarın en başarılı oyuncularından Samsung, önümüzdeki aylarda Galaxy S23 serisini tanıtacak. Bugüne kadar, cihazla ilgili çok sayıda sızıntı oldu. Exynos, Snapdragon ve MediaTek üçlüsü arasında gidip gelen yeni serinin geleceği özellikle CPU açısından şekillenmeye başladı.

Exynos, Samsung'un Bazı Galaxy S23 Modellerinde Kullanılabilir

Samsung, şu ana kadar premium modelleri için yalnızca Exynos ve Snapdragon işlemciler üretti. Bu yıl ise işleri değiştirdi ve Şubat ayında Türkiye'de piyasaya sürülen Galaxy S22 serisini daha önce kullandığı Exynos yonga seti yerine Snapdragon CPU ile satmaya başladı. Bir süredir, Samsung'un yaklaşan amiral gemisi modellerinde yonga setini güncelleyebileceğine dair söylentiler vardı. Exynos işlemciler tüketici beklentilerinin gerisinde kalıyor ve Snapdragon sürümü olması gerekenden daha kötü performans gösteriyor. Bu da elbette kullanıcı deneyimini bozuyor. Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı, Samsung'un yaklaşmakta olan Galaxy S23 serisi akıllı telefonlarında Exynos yonga setini kullanmayacağı yaygın olarak bildirildi. Hatta işletmenin geçici olarak Qualcomm ve MediaTek çiftini kullanıcılara sunacağı iddia edildi. Aksine en son bilgiler ise Güney Koreli firmanın Exynos işlemcisine hala bağlı olduğunu gösteriyor. Yakında piyasaya sürülecek Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile aynı güce sahip olduğu söylenen Exynos 2300 yongasının, raporlara göre akıllı telefonlarda yer alacağı bildiriliyor. Görünüşe göre Galaxy S23 serisinde kullanılan CPU'larla ilgili devam eden bir belirsizlik olacak.

Samsung Tarafından Galaxy A54, A34 ve A14 Üzerinde Çalışmalar Başladı

Uygun maliyetli modelleri ile akıllı telefon pazarında tüketiciler arasında popülerlik kazanan Samsung, orta sınıf telefon gamını genişletmeye devam edecek gibi görünüyor. 2023 yılında piyasaya çıkması planlanan Galaxy A74, A54 ve A34 modelleri ile ilk bilgiler gelmeye başladı.

Galaxy A74, A54 ve A34 Hangi Özelliklerde Olacak?

SM-A546B, SM-A346B ve SM-A146B, söylentilere göre 5G'yi etkinleştirecek sırasıyla Galaxy A54, Galaxy A34 ve Galaxy A14 için model numaralarıdır. Buna rağmen bu yılın sonlarında satışa çıkması beklenen Galaxy A14, Samsung'un en uygun fiyatlı 5G telefonu olacak. Samsung, maliyet ve performans arasında bir denge sağlamak için Galaxy A54 ve Galaxy A34 modellerinde Exynos 1380 yonga setini tercih ediyor gibi görünüyor. Yeni yonga seti hakkında şu anda çok az şey bilinmesine rağmen, 2023'te Galaxy Awesome Unpacked etkinliğinde yeni orta sınıf telefonlarla birlikte tanıtılması bekleniyor.