Ziraat Bankası'ndan Promosyon Atağı! Emekli Kredilerinde Faiz Oranı da Düzenlendi!

Ziraat Bankası, vermiş olduğu emekli promosyonlarından sonra 2023 yılı itibarıyla yeni bir zam yapabilir. Üstelik emekliye özel kredi faiz oranlarında da düzenleme yapıldı.

Ziraat Bankası'ndan Promosyon Atağı! Emekli Kredilerinde Faiz Oranı da Düzenlendi!

Ziraat Bankası, emeklilere hem promosyon hem de kredi anlamında önemli bir kolaylık sunacak. Faiz oranı düşürülen kredide detaylar aktarılıyor. İşte güncel gelişmeler ve dahası haberimizde...

Promosyona EYT zammı! Ziraat Bankası emekli promosyonu jesti 15.000 TL... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile emeklilere Ocak ayı maaş zammı için açıklanan oran yüzde 25 seviyesinden yüzde 30 seviyesine çekilmişti. Yine yapılan duyuru ile en düşük emekli maaşı rakamı da 5 bin 500 liraya yükseltildi.

Ocak ayında 2,5 milyon kişinin Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile emekli edilmesi beklenirken bir yandan artan maaşlar bir yandan da artan emekli sayısı ile bankaların promosyon yarışı da kızıştı. Bankalar daha fazla emekli maaşı müşterisi edinmek için deyim yerindeyse birbirleri ile kıyasıya bir yarışa girerken kamu bankaları bu yarışta kredi silahını çekti. Promosyon rakamına ek olarak emeklilere özel kredi paketi açıklandı!

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU JESTİ UCUZ KREDİ OLDU!

Özel bankalar 2022 senesinin ilk günlerinde birbirleri ile büyük bir promosyon yarışına girmişti. Akbank tarafından yapılan rekor artışla başlayan yarışta özel bankalar arasında rakam bir anda 7 bin liraya fırlarken diğer özel bankaların da yarışa katılması ile söz konusu rakam bazı bankalarda ek promosyon ödemeleri ile 10 bin TL sınırını dahi aşmıştı.

Tüm eleştirilere ve beklentilere rağmen kamu bankaları Kasım ayına kadar rakamı değiştirmemiş, Kasım ayında SGK tarafından yapılan açıklama ile söz konusu rakama zam gelmişti. Yapılan yeni düzenleme sonrasında emeklilere ödenecek olan maaş promosyonu;

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL,

3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL,

7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL,

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL olarak açıklanmıştı.

ZİRAAT BANKASI EMEKLİLERE ÖZEL İHTİYAÇ KREDİSİ PAKETİ KAMPANYASI NEDİR?

Emekli maaşını Ziraat Bankası üzerinden alan kişilere yönelik olarak verilen kredi paketinde emekli ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,79 seviyesine çekilirken aylık taksit tutarı ise 407,45 TL oldu. Böylelikle 5 bin TL promosyon ve 10 bin TL ihtiyaç kredisi çeken emeklilerin toplam alacakları rakam 15 bin liraya çıkartılmış oldu.