Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Akbank'tan düşük faizli 500.000 TL kredi!

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Akbank düşük faizli kredi arayanlar için müjdeyi verdi! Dört bankadan gelen açıklamaya göre vatandaşlara 500.000 TL kredi seçeneği sunulmaya başlandı. Başvuru şartları belli oldu...

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Akbank'tan düşük faizli 500.000 TL kredi!

Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıf Bank ve Akbank düşük faizli kredi seçeneğini duyurdu. 500.000 TL kredi fırsatında 60 ay vade seçeneği sunuluyor. Peki ya kimler bu fırsattan yararlanabiliyor?

Acil paraya ihtiyacı olanları ve esnafı sevindiren gelişme yaşandı. Türkiye’nin en çok tercih edilen bankalarından Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıf Bank ve Akbank, düşük faizli kredi haberiyle vatandaşın yüzünü güldürdü. Öte yandan Halkbank esnafa düşük kredi desteği faiz oranı belli oldu. Esnafa 60 ay vadeli ve 0.75 faizli 500 bin TL limiti olan kredi desteği ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Bir yandan Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Bank ve Akbank’ın faiz oranları diğer yandan Halk Bankası 0.75 faizli esnaf destek paketine başvuru şartları araştırma konusu oldu. İşte detaylar…

4 BÜYÜK BANKADAN SIFIRA YAKIN FAİZ KARARI

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Bank ve Akbank’tan, 36 ay vade seçeneği ile tüm kredilerin yüzde 1.59 faiz oranı üzerinden çekilebileceği açıklandı. Bu dört büyük bankanın faiz oranını 1.59’a kadar düşürmesinin ardından nakit ihtiyacı olan vatandaşlar, kredi başvurularına yoğunlaştı. Düşük faizli krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar şubelerin yolunu tutsa da bu fırsatın bankacılık üzerinde geçerli olduğu belirtildi. Şubeye sunulan faiz oranlarının tamamı mobil bankacılıkta yer alırken başvurunun bu yöntemle daha kolay yapıldığı açıklandı. Yoğun ilgi gösterilen düşük faizli kredi için kısa sürede milyonlarca başvuru gerçekleşti.

2022/11/10/para-6.jpg

HALKBANK’TAN 0.75 FAİZ ORANIYLA ESNAF KREDİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkarlara 100 bin TL kredi desteği sağlanacağını açıklamıştı. Sıfır faizli kredi limiti ise 100 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamasının ardından, Halkbank’ın sunduğu esnaf kredisi paketinin faiz oranı ve başvuru şartları da belli oldu. Bu paket ile esnaflara 60 ay vadeli, 0.75 faizli 500 bin TL limit sunuldu. Krediye başvuranlar 60 ay vadeli ve 0.75 faizli 500.000 TL’ye kadar finansman sağlanacak. Taksit ödemeleri ise aylık, 3 aylık ve 6 ayık olarak alınacak.

HALKBANK ESNAF KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Ortağı olduğu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kefaletiyle;
  • Esnaf ve Sanatkârlar Odası'na ve Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Müdürlüğüne kayıtlı,
  • En az 3 aylık faaliyet süresini tamamlayan,
  • İş veya ikametgâhının bulunduğu ilçede faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine ortak olan,
  • Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip gerçek kişiler Halkbankası avantajlarıyla bu kredilerden faydalanabilir.
  • Esnaf kefalet kredisine başvurmak için, en az 3 ay süre ile esnaf kefalet kooperatifine üye olmak gerekiyor.
  • Kredi çekmek istenilen kooperatife şahsen başvuru yapmak,
  • TESKOMB’a bağlı bulunan başka bir kooperatife üyeliği bulunmamak,
  • Esnafın yıllık cirosunu gösteren belgedeki kazancının kredi taksitlerini ödemeye yeterli olması,
  • Tapu veya araç teminatı göstermek esnaf kredisi başvuru şartları arasında yer alıyor.

2022/11/11/para-5.jpg

HALKBANK ESNAF KREDİSİ FAZİ ORANI NE KADAR?

Halk Bankası esnafa 60 ay vadeli ve 0.75 faizle 500 bin TL limite kadar destek kredisi veriyor. Kurumun resmi internet sitesinde esnaf kredi paketi ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:

-İşletme sermayesi ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik 500.000 TL'ye kadar finansman sağlanabiliyor.

-İşyeri ve taşıt alımına yönelik olarak 1.500.000 TL'ye kadar yatırım kredisi kullanılabilecek.

-Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaleti veya Bankaca Doğrudan Kullandırım yoluyla sunulan krediler kullanılabilecek.

İşletme sermayesi ihtiyaçlarınızın karşılanması için İşletme Kredisi:

-Azami 60 ay vadeli (1,3 ve 6 aylık ödeme seçenekleriyle)

-Bağlı bulunan ESKKK'nın risk grubuna göre azami 300.000 TL, 325.000 TL, 400.000 TL veya 500.000 TL limitli kediler hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın Halkbank şubesine gidilebilir.

*Söz konusu kredi talepleri kredi ve tahsis politikaları doğrultusunda Banka tarafından değerlendirilecek olup gerekli görülmesi halinde ek bilgi, belge ve teminat talebinde bulunulabilecektir.