TOKİ ve Kamu Bankası Birlik Oldu Faizsiz Konut Kredisi Veriyor!

Faizsiz konut kredisinde önemli bir adım atıldı. TOKİ ve Ziraat Bankası'ndan gelen hamle ile birlikte ev satın almak isteyenlere faizsiz konut kredisi imkanı sağlanacak. 2023 yılında konut için kredi miktarı ve vade sayısı merak edildi.

TOKİ ve Kamu Bankası Birlik Oldu Faizsiz Konut Kredisi Veriyor!

2023 yılı itibarıyla konut kredisi faizlerini araştıranlara müjdeli haber verildi. TOKİ ve Ziraat Bankası'nın sunacağı faizsiz kredi fırsatında detaylar paylaşılıyor.

Ev sahibi olmak her geçen gün biraz daha zorlaşırken konut fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşın kendi birikimi ile ev sahibi olmasını da imkansız hale getirmişti.

Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş kira öder gibi ev sahibi olma hayallerini de sona erdirirken bu noktada devreye TOKİ girdi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ bir yandan alt gelir grubu ve orta gelir grubu aileler için özel konut projeleri üretirken bir yandan da yeni destek kredisi paketleri ile faizsiz konut kredisi desteği de sağlıyor.

ZİRAAT BANKASI FAİZSİZ KONUT KREDİSİ LİMİTİ 2023 YILINDA KAÇ TL OLACAK?

Ev sahibi olmak için fırsatları değerlendirmek isteyen kişilerin en çok takip ettikleri kurumların başında yer alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ bu sene Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesine imza atmış ve 250 bin sosyal konut projesi için başvurular alınmıştı. Eylül ayında başvurusu başlayan projede halen kura çekimleri devam ederken TOKİ bir yandan da faizsiz kredi paketleri ile sıfır faizli para desteği sağlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından "Toplu Konut Fonu'ndan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği" kapsamında SGK belgesi sunan kişilere SGK faizsiz konut kredisi desteği sağlıyor. 2022 senesi için söz konusu rakam 241 bin TL olarak ödenirken bu rakamım yeniden değerleme oranı üzerinden arttırılması bekleniyor.

2023 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI YÜZDE KAÇ?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 2023 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 122 olarak ilan edilirken 241 bin liralık rakamın bu oran üzerinden arttırılması durumunda 289 bin liralık artış ile toplam rakamın 530 bin liraya yükseltilmesi bekleniyor.

Söz konusu destek sadece SGK tarafından verilen ilgili belgeyi alan kişilere verilmekte olup yeni ev almak isteyen kişilerin yanı sıra evini 1 sene içerisinde alan ev sahipleri de paketten yararlanabilmektedir. Konutun TOKİ'den alınması, sıfır ya da ikinci el olması gibi ek şartlar aranmamaktadır.